«Μαχαιριά» από την Εφημερίδα των Συντακτών στους αναγνώστες της – Η επίσημη ανακοίνωση

Δύσκολα τα βγάζουν πέρα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Για αυτόν τον λόγο αυξάνουν την τιμή της εφημερίδας.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση:

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» διανύει τον 12ο χρόνο κυκλοφορίας της, στην έντυπη και στην ηλεκτρονική μορφή της. Ολα αυτά τα χρόνια έχει πάρει πολλή αγάπη και στήριξη από τους αναγνώστες της. Αλλά έχει δεχτεί και πολλή εχθρότητα από πραγματικούς αντιπάλους και άσπονδους φίλους. Και τα δύο επιβεβαιώνουν την επιλογή των μερικών δεκάδων ανθρώπων, δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών, που πριν από μερικά χρόνια έκαναν την αποκοτιά να στήσουν ένα πλήρως ανεξάρτητο, συνεταιριστικό μέσο ενημέρωσης, με μοναδική πηγή εσόδων τις πωλήσεις της εφημερίδας και τις διαφημίσεις που καταχωρίζονται στο έντυπο και στην ιστοσελίδα.

Επομένως, το «μότο» με το οποίο αυτή η εφημερίδα συστήθηκε στο κοινό, «μόνοι εργοδότες οι αναγνώστες μας», είναι μια κυριολεξία. Σχεδόν 12 χρόνια, 3.339 τεύχη, δεκάδες χιλιάδες δημοσιεύματα, άρθρα, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που ενόχλησαν την εξουσία, αλλά και κατά συνθήκην φίλιες δυνάμεις, οφείλονται στον αναγνώστη-αγοραστή της εφημερίδας που εισφέρει κάθε μέρα 1,5 ευρώ (ή 2/3,90 κάθε Σαββατοκύριακο) για να διατηρηθεί αυτή η μοναδική, ανεξάρτητη πύλη ενημέρωσης. Στην οποία δεν λογοκρίνεται τίποτα, εκτός από τον φασισμό, τον ρατσισμό και την απανθρωπιά.

Αλλά η ανεξαρτησία έχει και το τίμημά της. Σ’ αυτό το μέσο ενημέρωσης δεν υπάρχει επιχειρηματίας- χρηματοδότης να καλύψει τα ελλείμματα και την τεράστια αύξηση κόστους παραγωγής της εφημερίδας την τελευταία διετία -μόνο το χαρτί εκτύπωσης έχει αυξηθεί πάνω από 60%-, δηλαδή τις ανατιμήσεις που έχει αντιμετωπίσει κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση.

Μέχρι σήμερα η «Εφ.Συν.» έχει απορροφήσει όλη αυτή την αύξηση κόστους. Αλλά αυτό είναι αδύνατο να συνεχιστεί. Για να επιβιώσει αυτή η ανεξάρτητη φωνή ενημέρωσης, για όσους πιστεύουν στην ανάγκη ύπαρξής της, είναι μονόδρομος η αύξηση της τιμής της. Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 11 Μαρτίου το καθημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών» θα πωλείται 2 ευρώ, ενώ η έκδοση του Σαββατοκύριακου αναπροσαρμόζεται στα 2,5 ευρώ η απλή και στα 4,25 ευρώ μαζί με την προσφορά.

Στο ίδιο πλαίσιο η «Εφ.Συν.» εξετάζει και τρόπους για μια λογική και δίκαιη τιμολόγηση μέρους του περιεχομένου που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας efsyn.gr, στην οποία εδώ και 11 χρόνια διατίθενται δωρεάν όλη η ειδησεογραφία, η αρθρογραφία και το οπτικοακουστικό περιεχόμενο, μαζί και τα κείμενα της έντυπης έκδοσης που αναρτάται ολόκληρη στη διάρκεια της μέρας.

Ως ομάδα της «Εφ.Συν.» είμαστε βέβαιοι ότι οι «μόνοι εργοδότες μας», στους οποίους οφείλουμε την ύπαρξή μας, θα δικαιώσουν την απόφασή μας. Εμείς δεσμευόμαστε ότι τα λίγα δεκάλεπτα παραπάνω που θα δώσουν για ανεξάρτητη ενημέρωση θα αξίζουν τον κόπο.

«Εφ.Συν.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ