Μαρινάκης στη «γραμμή Σκουρλέτη»: «Πρέπει να μάθουμε τι συνέβαινε, ποια ήταν τα ανώνυμα προφίλ»

Μαρινάκης στη «γραμμή Σκουρλέτη»: «Πρέπει να μάθουμε τι συνέβαινε, ποια ήταν τα ανώνυμα προφίλ». Ευκαιρία για νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στην κυβέρνηση η προσφυγή του Πάνου Σκουρλέτη στη ΔΗΕ, σε βάρος συγκεκριμένου (και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη διαγραμμένου) λογαριασμού στο X/Twitter, σε συνέχεια των καταγγελιών του πρώην υπουργού σχετικά με τη δράση συγκεκριμένων λογαριασμών στα social media.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «άλλο πράγμα είναι η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου και άλλο πράγμα η λάσπη, η συκοφαντία, οι απειλές και οι υβρείς, πολύ περισσότερο όταν αυτές προέρχονται από πρόσωπα που το κάνουν ανώνυμα. Πέραν της παραβατικής συμπεριφοράς, που θα την αξιολογήσει η δικαιοσύνη, δείχνει και μια δειλία», προσθέτοντας ότι μια γενική διαπίστωση «εξειδικεύεται γιατί έχουμε επίσημες καταγγελίες του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα είναι πολύ σημαντική η επίσκεψή του στη ΔΗΕ».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Π. Μαρινάκης σημείωσε ότι η κίνηση Σκουρλέτη αφορά «και στο κόμμα του οποίου ήταν γραμματέας και, με βάση τις καταγγελίες, και τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος. Θεωρούμε ότι είναι μείζον θέμα και πλέον είναι δουλειά των αρχών να κάνουν τη δουλειά τους. Έχουμε πολύ αυστηρό νομικό πλαίσιο και αυτό που ζητάμε, όχι ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αλλά ως πολίτες που θέλουμε να εφαρμόζεται ο νόμος, αλλά και ως θύματα αυτών των ανώνυμων προφίλ να γίνει η ταχύτερη δυνατή διαδικασία, για να μάθουμε την αλήθεια».

«Πρέπει να μάθουμε τι συνέβαινε, ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ποιοι κρύβονταν πίσω τους, οι οποίοι δεν ασκούσαν πολιτική κριτική, αλλά έβριζαν, δημιουργούσαν hashtags που ταύτιζαν ένα ολόκληρο κόμμα με ένα από τα ειδεχθέστερα ποινικά αδικήματα, διέδιδαν fake news, συκοφαντούσαν, απειλούσανκαι πολλά από αυτά τα προφίλ το κάνουν μέχρι και σήμερα. Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη ότι οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους», κατέληξε.

Κάλυψη στην αστυνομία

Από την άλλη πλευρά, και μετά από τα όσα τρομακτικά συνέβησαν την Τετάρτη στην Αθήνα, με τη δράση φασιστών στο κέντρο της πόλης και στο μετρό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε πλήρη κάλυψη στην αστυνομία, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε ανοχή, ούτε ανικανότητα. Η αστυνομία τις τελευταίες ημέρες που υπήρχε αυξημένος κίνδυνος προέβη σε 21 συλλήψεις στο αεροδρόμιο και χθες (σ.σ. την Τετάρτη) σε άλλες 14 συλλήψεις», ενώ για τον ακροδεξιό που περιέλουσε βαγόνι του μετρό με καύσιμο και απείλησε να βάλει φωτιά είπε ότι «ήταν ένα αποκρουστικό συμβάν» και συμπλήρωσε ότι η αστυνομία προέβη σε συλλήψεις «και νομίζω ότι το άτομο αυτό προφανώς θα τιμωρηθεί με την προβλεπόμενη ποινή, εφόσον κρίνει αυτό και τυπικά η δικαιοσύνη».

Σε μια πιο γενική τοποθέτησή του, ο Π. Μαρινάκης επισήμανε ότι «έχουν γίνει πολλές επιχειρήσεις της αστυνομίας για να συλληφθούν 14 άτομα από όλους τους χώρους, γιατί ούτε η αστυνομία, ούτε η δικαιοσύνη ζητά “πολιτική ταυτότητα” από κάποιον που κάνει επεισόδια ή παρανομεί», προσθέτοντας ότι «προφανώς σε περιπτώσεις που παρατηρείται – και αυτό δεν αφορά στην πλειοψηφία των αστυνομικών που κάνουν τη δουλειά τους με αυταπάρνηση – κάποια υπέρβαση των ορίων της παρέμβασης ή κάποια παραβατική συμπεριφορά, όπως συνέβη σε μια περίπτωση (και ελέγχεται αν συνέβη), κινούνται άμεσα όλες οι διαδικασίες», όπως η ΕΔΕ που διατάχθηκε.

«Δεν τσουβαλιάζουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες»

Τέλος, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο επικεντρώνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Π. Μαρινάκης επιχείρησε να αμβλύνει κάπως τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι «πρέπει να μείνουμε όλοι μακριά από λογικές ισοπέδωσης και “τσουβαλιάσματος”. Δεν σημαίνει ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή οι εκπρόσωποι οποιασδήποτε επαγγελματικής κατηγορίας είναι φοροφυγάδες». Επίσης, τόνισε ότι δεν αυξάνεται κανένας φορολογικός συντελεστής και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μια συνολική φορολογική παρέμβαση με στόχο το κράτος να εξοικονομήσει 3 δισ., μέρος της οποίας είναι και το δικαιότερο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματικών, αρνούμενος να το χαρακτηρίσει «οριζόντιο», αλλά και ασκόντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και το «νόμο Κατρούγκαλου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...