Μαρινάκης: Καμία αλλαγή στρατηγικής στην αμυντική θωράκιση της χώρας – Αδιανόητο να διακινούνται fake news

«Δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με την κατανομή δυνάμεων και την αμυντική θωράκιση της χώρας» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δήλωσή του, στην οποία κάνει λόγο για διακίνηση ψευδών ειδήσεων για τα εθνικά θέματα.

«Την ημέρα που καθελκύεται η πρώτη φρεγάτα Belharra, που μαζί με την απόκτηση των μαχητικών Rafale και την αναβάθμιση των F-16 σηματοδοτούν τη σημαντική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλλουν στην αμυντική θωράκιση της χώρας μας, είναι αδιανόητο να διακινούνται fake news για εθνικά θέματα» αναφέρει ο κ. Μαρινάκης.

Επισημαίνει ακόμη πως «η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ισχυρότερη διπλωματικά, γεωστρατηγικά και αμυντικά και σε αυτή την κατεύθυνση παραμένουμε προσηλωμένοι».

Οι δηλώσεις του κ. Μαρινάκη έγιναν με φόντο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία επικαλούμενη πηγές, υποστήριξε πως στο πλαίσιο της διαδικασίας εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων «η κυβέρνηση της Αθήνας έχει σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά, και τις βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν τους έχει παραχωρηθεί».

Σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη είχε καλέσει νωρίτερα σήμερα την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για το δημοσίευμα στηλιτεύοντας την «αφωνία εκ μέρους της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών».

«Γνωρίζει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών το δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα σταμάτησε να εξοπλίζει νησιά; Αν το γνωρίζει, το διαψεύδει;», ανέφερε, ζητώντας απαντήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ