Μακελειό στη Μόσχα: Αυτό το ναρκωτικό πήραν οι τζιχαντιστές

Σε τυφλούς δολοφόνους είχαν μετατραπεί οι τρομοκράτες που σκόρπισαν τον θάνατο στη Μόσχα, έχοντας κάνει χρήση ψυχοτρόπων ναρκωτικών πριν από την επίθεση, σύμφωνα με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Baza, που θεωρείται ότι έχει πολύ καλές πηγές στη ρωσική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρομοκράτες είχαν κάνει χρήση του ναρκωτικού «χημικό θάρρος», το οποίο αίρει οποιεσδήποτε αναστολές μπορεί να έχει ένα άτομο επιτρέποντάς του να σκοτώνει αδιακρίτως.

Από τις αιματολογικές εξετάσεις που έγιναν στους 4 υπόπτους που συνελήφθησαν διαπιστώθηκε ότι είχαν χρησιμοποιήσει τη ναρκωτικά χάπια Captagon.

Συγκεκριμένα, οι 4 συλληφθέντες Σαϊντακράμ Ραζαμπαλιζόντα, 30 χρόνων, Μουχαμανταμπίρ Φαϊζόβ, 19 χρόνων, Νταλερζόν Μιρζόεφ, 32 χρόνων και Σαμσιντίν Φαριντουνί, 25 χρόνων είχαν πάρει τα χάπια λίγο πριν από την επίθεση στον συναυλιακό χώρο στην Μόσχα, όπου σκότωσαν τουλάχιστον 147 ανθρώπους και τραυμάτισαν 200.

Οι δράστες της επίθεσης άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των περίπου 6.000 ανθρώπων που βρίσκονταν στον συναυλιακό χώρο και στη συνέχεια προκάλεσαν πυρκαγιά σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την φυγή όσων βρίσκονταν μέσα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση ISIS, που δημοσιοποίησε και μία φωτογραφία των τεσσάρων συλληφθέντων με φόντο την σημαία της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ρωσικό ιστότοπο Baza, πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης είχαν κάνει κατόπτευση του χώρου της επίθεσης, τον οποίον επισκέφτηκαν αρκετές φορές. Μάλιστα μία μέρα πριν από την επίθεση το Renault που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε να γεμίζει καύσιμα σε ένα βενζινάδικο της Gazpromneft.

Captagon

Τα ψυχοτρόπα χάπια Captagon, που αποκαλούνται και «χημικό θάρρος», πιστεύεται ότι χρησιμοποιούνται από τους ισλαμιστές για να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα σε μάχες.

Το Captagon είναι ένα ψυχοδιεγερτικό που παρασκευάζεται από αμφεταμίνη και θεοφυλλίνη και ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων γνωστή ως Fenethylline. Το ναρκωτικό αυτό άρχισε να χρησιμοποιείται στη δεκαετία του 1960 ως εναλλακτικό των αμφεταμινών. Συνταγογραφήθηκε όμως και για θεραπείες παιδιών με ΔΕΠΥ και ως αντικαταθλιπτικό. Σε αντίθεση με τις αμφεταμίνες, το Captagon δεν αυξάνει την αρτηριακή πίεση και γι’ αυτό πιστεύεται ότι θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ατόμων με καρδιαγγειακές παθήσεις.

Προκαλεί ωστόσο εθισμό και η χρήση του απαγορεύτηκε στις περισσότερες χώρες το 1986.

Το Captagon διατηρεί τους χρήστες σε πλήρη εγρήγορση για μεγάλα διαστήματα και τους κάνει να αισθάνονται ενεργητικοί και ευδιάθετοι.

Σήμερα χαρακτηρίζεται ως «το ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ