Μακελειό στη Λούτσα: Αποταχθείς αστυνομικός ο 32χρονος συλληφθείς – Ο ρόλος της ΕΥΠ στις έρευνες

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εκτέλεση των έξι ανδρών στη Λούτσα, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, στις έρευνες συνδράμει και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, σε πληροφοριακό επίπεδο.

Όπως είναι γνωστό, πρόσωπο- κλειδί» για την υπόθεση θεωρείται ο 32χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην προσπάθειά του να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι αρχές δεν μπορούν ακόμα να τον τοποθετήσουν στο κάδρο των ερευνών, καθώς φαίνεται να έχει πολλαπλούς ρόλους στην υπόθεση.

Ο 32χρονος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των αρχών καθώς φέρεται να ήταν το άτομο που υπέδειξε στους εκτελεστές το δρομολόγιο των έξι θυμάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην Τουρκία ήταν στέλεχος της δημόσιας ασφάλειας, ενώ κυκλοφορούν και φήμες ότι ήταν αξιωματικός γκιουλενιστής ο οποίος έφυγε από την χώρα με τις εκκαθαρίσεις.

Αντίστοιχες πληροφορίες αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία δημοσιεύει επίσης το όνομα του 32χρονου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για αστυνομικό που είχε αποταχθεί ενώ το όνομά του έχει εμπλακεί σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος δεν έχει μιλήσει στους αστυνομικούς ενώ έχει σβήσει όλα τα αρχεία από το κινητό του με ένα «αριστοτεχνικό» σβήσιμο, όπως λένε οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ, γεγονός δηλαδή που μειώνει τις πιθανότητα να ανακτηθούν τα αρχεία.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ερευνών είναι το μήνυμα SMS που έλαβαν τα τρία από τα έξι θύματα λίγο πριν το μακελειό. Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους όλα τα κινητά των θυμάτων, αλλά φαίνεται να έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής τα τρία.

Σε αυτά φαίνεται ένα μήνυμα στα τουρκικά το οποίο τους ενημερώνει ότι το κρησφύγετό τους έχει εντοπιστεί και πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα. Οι έξι ετοιμάστηκαν αμέσως να διαφύγουν, όμως στα 900 μέτρα τους περίμεναν οι εκτελεστές τους.

Η αστυνομία αναλύει το μήνυμα πιστεύοντας ότι ίσως να ήταν παγίδα. Γι΄αυτό και εκτιμάται ότι ο 32χρονος, που είχε επαφή με τα θύματα και φαινομενικά διατηρούσε φιλική σχέση μαζί τους, έπαιξε ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του σχεδίου εκτέλεσής τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ