«Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε» με τον Πούτιν

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Αναλένα Μπέρμποκ, δήλωσε το Σάββατο ότι δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον καμία βάση για διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία.

«Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε. Στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία τι θα θέλαμε, αλλά πώς θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», ανέφερε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών σε κοινή συνέντευξη με τον Ουκρανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Βλαντίμιρ Κλίτσκο, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα ήταν δυνατή η διαπραγμάτευση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. Η συνέντευξη δόθηκε για λογαριασμό των γερμανικών εφημερίδων Bild και Die Welt, καθώς και του αμερικανικού περιοδικού Politico.

Η ίδια επεσήμανε ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχαν καταβληθεί διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. «Η απάντηση σε αυτές ήταν 100.000 στρατιώτες να εισβάλουν» στην Ουκρανία, είπε η Μπέρμποκ.

Η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να ξανακερδίσει την ειρήνη, τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών. Όπως είπε «αυτό θα γίνει μόνο εάν σταματήσει αυτός ο κτηνώδης, επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας, εάν οι Ρώσοι στρατιώτες αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος και σταματήσουν οι καθημερινές επιθέσεις με drones, πυραύλους και βόμβες στην Ουκρανία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;