Μαζική έξοδος αδειούχων του Αυγούστου

Με ανοδικούς ρυθμούς εξελίσσεται η μαζική έξοδος του πρώτου κύματος των αδειούχων του Αυγούστου με την κίνηση να είναι αυξημένη στα λιμάνια, στους σταθμούς των λεωφορείων και στις εθνικές οδούς σε καθημερινή βάση. Μάλιστα οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή θα είναι η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων πέντε ετών.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τις τελευταίες ημέρες την Αθήνα από το λιμάνι του Πειραιά, με τα πλοία που αναχωρούν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να «αγγίζουν» το 100% όσον αφορά την πληρότητα. Ενδεικτικά, μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο, υπολογίζεται ότι περίπου 70.000 αδειούχοι αναχώρησαν από τον Πειραιά.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση που παρατηρείται και στα πλοία που αναχωρούν από Ραφήνα και Λαύριο με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν τους κοντινούς προορισμούς για μια ανάσα δροσιάς. Παράλληλα, τα υπεραστικά λεωφορεία αναχωρούν από τον σταθμό των ΚΤΕΛ στον Κηφισό με πληρότητα που ξεπερνάει το 90% και προορισμούς κυρίως τους Νομούς Αχαΐας, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο μέσος όρος παραμονής των αδειούχων στα νησιά αυτήν την περίοδο, είναι στις δέκα ημέρες ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες.

Τονίζεται ότι οι επιβάτες καλό είναι να προσέρχονται στα λιμάνια αρκετή ώρα πριν, ώστε να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα με την επιβίβασή τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ