Μέτρα με το… σταγονόμετρο: Τι θα ανακοινώσει αύριο στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης – Οι υπουργοί που θα «κρυφτούν»

Η αυριανή (16/9) επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα είναι σαν τις συνηθισμένες επισκέψεις πρωθυπουργών στη ΔΕΘ.

Αφενός είναι απαγορευτικό να έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, ούτε συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και επισκέψεις στα περίπτερα της ΔΕΘ, ενώ τον πρόεδρο της κυβέρνησης δεν θα τον συνοδεύσει στη συμπρωτεύουσα σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο.

Το Μαξίμου έδωσε οδηγία να ανέβουν μαζί με τον Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη μόνο οι υπουργοί των παραγωγικών υπουργείων ενώ όσοι σχετίζονται με τις φυσικές καταστροφές των τελευταίων 3 μηνών, θα «κρυφτούν» και θα παραμείνουν στα υπουργεία τους.

Καταστροφές

Οι καταστροφές στη Θεσσαλία μετά την κακοκαιρία, όπως και οι καταστροφές από τις πυρκαγιές, με τις ανθρώπινες απώλειες, με τα προβλήματα που προκάλεσαν και πολίτες, υποδομές και περιβάλλον, θα είναι στο επίκεντρο της ομιλίας αύριο του Μητσοτάκη στο Βελλίδειο αλλά και στη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή.

Μέτρα με το σταγονόμετρο

Τα λεφτά για τη στήριξη των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, δεν είναι αρκετά, σε επίπεδο εθνικών πόρων, για να καλύψουν τις ζημιές σε κάθε επίπεδο, κάτι που υποχρεώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανιστεί με πολύ μικρό καλάθι στη ΔΕΘ.

Τα νέα μέτρα στήριξης που δρομολογούσε για να ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη επαναξιολογήθηκαν ένα προς ένα, και κρίθηκε πως πρέπει το πλάνο να επαναπροσαρμοστεί.

Έτσι:

  • «Παγώνει» η επέκταση του market pass για ακόμη δύο μήνες, δηλαδή ως τον Δεκέμβριο.
  • Η καταβολή του επιδόματος προσωπικής διαφοράς για όσους συνταξιούχους δεν είχαν πάρει αύξηση, και προγραμματιζόταν να δοθεί τον Δεκέμβριο μετατίθεται κατά πάσα πιθανότητα για τον Ιανουάριο.
  • «Παγώνει» και ο σχεδιασμός για διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, αυτό το οποίο δεν κινδυνεύει είναι η αύξηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, που αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...