«Μάθε πού Ψηφίζεις» με ένα κλικ ή ένα τηλέφωνο

Αν και σε αυτές τις εκλογές οι περισσότεροι θα ψηφίσουμε στο ίδιο εκλογικό κέντρο με την 21η Μαΐου, κάποιοι λίγοι θα πρέπει να τσεκάρουν πριν… ξεκινήσουν.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να ενημερωθούν για το εκλογικό κέντρο όπου θα ψηφίσουν την Κυριακή (25.06.2023) γιατί αυτές οι εκλογές έρχονται ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες εξετάσεις και άρα κάποια σχολεία που την προηγούμενη φορά ήταν εκλογικά κέντρα, τώρα μπορεί να είναι εξεταστικά κέντρα για ειδικά μαθήματα ή βαθμολογικά κέντρα.

Στο «Μάθε που ψηφίζεις» του υπουργείου Εσωτερικών, οι ψηφοφόροι μπορούν να μάθουν με μερικά «κλικ», που ψηφίζουν.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμό τους, τα δυο πρώτα γράμματα του ονόματος πατρός και της μητέρας προαιρετικά καθώς και τη χρονολογία γέννησης.

Έτσι, θα μάθουν που ψηφίζουν.

Αν κάποιος δεν έχει πρόσβαση ή εξοικείωση με το internet, μπορούν να καλέσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 2131361500 και 2131313800.

Οι περισσότεροι εκλογείς το πιθανότερο είναι να ψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές. Ωστόσο για δύο λόγους συνιστάται η εκ νέου ενημέρωση από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις».

Ο πρώτος σχετίζεται με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Ορισμένες σχολικές μονάδες εξαιρέθηκαν από τον κατάλογο των καταστημάτων ψηφοφορίας επειδή έχουν οριστεί ως βαθμολογικά κέντρα και αντικαταστάθηκαν από άλλα. Στον Δήμο Περιστερίου, για παράδειγμα, αντί για το 3ο και το 5ο Γυμνάσιο, θα λειτουργήσουν το 1ο Δημοτικό και το 5ο Λύκειο αντίστοιχα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ