Λωρίδα της Γάζας: Απίστευτες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία

Απίστευτες διαστάσεις παίρνει η τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ξεπερνά τις 30.000 αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με το Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τη Liberation, τα δύο τρίτα είναι γυναίκες και παιδιά.

Οι κύριοι μεσολαβητές ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, το Κατάρ και οι ΗΠΑ, ελπίζουν πως θα καταλήξουν σε συμφωνία για ανακωχή, που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων και την είσοδο περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας προτού αρχίσει το ραμαζάνι (περίπου 11 Μαρτίου).

Η ένοπλη σύρραξη είναι εδώ και καιρό μακράν η φονικότερη από τις πέντε στις οποίες ενεπλάκησαν Ισραήλ και Χαμάς αφότου πήρε την εξουσία στην περιοχή, το 2007.

Κάθε στιγμή, άμαχοι σκοτώνονται σε πλήγματα και βομβαρδισμούς, από τους οποίους δεν γλιτώνει καμιά περιοχή. Ολόκληρες συνοικίες έχουν μετατραπεί σε σωρούς συντριμμιών και 1,7 εκατ. Παλαιστίνιοι από τα 2,4 εκατ. που είναι ο συνολικός πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Δύο παιδάκια πέθαναν από υποσιτισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

«Δύο παιδιά πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα ως αποτέλεσμα αφυδάτωσης και υποσιτισμού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσραφ αλ Κίντρα, συμπληρώνοντας ότι συνολικά έξι παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες από τα ίδια αίτια.

Επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA), δήλωσε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι ένα στα έξι παιδιά κάτω των δύο ετών στη βόρεια Γάζα υποφέρει από οξύ υποσιτισμόκι ότι οι 2,3 εκατ. Παλαιστίνιοι βασίζονται πλέον σε θλιβερά ανεπαρκή επισιτιστική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ