«Λουκέτο» και στο πρωτάθλημα Τουρκίας μετά από γροθιά… προέδρου ομάδας σε διαιτητή (vid)

Την αναστολή όλων των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων αποφάσισαν οι επικεφαλής του τουρκικού ποδοσφαίρου, μετά τα όσα συνέβησαν χθες (11/12) σε αγώνα της πρώτης κατηγορίας.

Ο διαιτητής Χαλίλ Ομούτ Μελέρ χτυπήθηκε από τον πρόεδρο της Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κοτσά, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μετά την ισοφάριση στο 97ο λεπτό, στην ισοπαλία 1-1 της Super Lig με τη Ρίζεσπορ.

«Οι αγώνες σε όλα τα πρωταθλήματα αναβλήθηκαν επ’ αόριστον», ανέφερε ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας TFF, Μεχμέτ Μπουγιουκεκσί, σε συνέντευξη Τύπου.

«Αυτή η επίθεση είναι μια νύχτα ντροπής για το τουρκικό ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Ο Μελέρ δέχτηκε και αρκετά χτυπήματα από άλλους καθώς βρισκόταν στο έδαφος και υπέστη τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού κατάγματος.

Ο Κοτσά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά «οι διαδικασίες κράτησης θα προχωρήσουν μετά τη θεραπεία», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικων της Τουρκιας, Αλί Γερλίκαγια.

Πρόσθεσε ότι και άλλοι συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στο περιστατικό, το οποίο «καταδίκασε έντονα».

Καταδικάζει ο Ερντογάν

Ο 37χρονος Μελέρ είναι ένας από τους κορυφαίους διαιτητές της Τουρκίας και διευθύνει διεθνείς αγώνες. Βρίσκεται επίσης στον κατάλογο των επίλεκτων διαιτητών της UEFA.

Το περιστατικό καταδίκασε και ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ