Λευτέρης Αυγενάκης: Πίεση και εκνευρισμός από Μαξίμου και αγρότες

Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς αντιμετωπίζει τη δυσαρέσκεια τόσο των αγροτών όσο και στελεχών της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος.

Η πίεση που ασκείται πάνω του δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της αντίδρασης του αγροτικού κόσμου αλλά και εσωκομματικών παραγόντων που εκφράζουν ανησυχίες για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής του.

Ο υπουργός βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτών προκειμένου να συζητήσει τα προβλήματά τους, παρά μόνο έδωσε μία συνέντευξη τύπου μία μέρα πριν ο πρωθυπουργός κάνει τις ανακοινώσεις.

Τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εμφανίζονται πολύ εκνευρισμένα με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης, καθώς, όπως λένε, δεν τους ενημέρωσε έγκαιρα, δεν είχε σαφή εικόνα και όταν ξέσπασε το θέμα τα έκανε χειρότερα επιτιθέμενος στους αγρότες.

Αυγενάκης φαίνεται να υποτίμησε τη σημασία των αγροτικών κινητοποιήσεων, αντιμετωπίζοντάς τες ως κάτι συνηθισμένο αντί για μία σημαντική έκφραση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος. Παράλληλα, οι δηλώσεις του σχετικά με τις επιδοτήσεις στους αγρότες της Κρήτης προκάλεσαν περαιτέρω ανησυχία, καθώς φαίνεται να παραβλέπουν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προκλήσεις στην Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε.

Ο Υπουργός έχει κατηγορηθεί για την χαρακτηρισμό των κινητοποιήσεων ως υποκινούμενες, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου. Αυτή η στάση φαίνεται να έχει αποξενώσει περαιτέρω τους αγρότες, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει την ένταση μεταξύ της κυβερνητικής πολιτικής και των πραγματικών αναγκών του αγροτικού τομέα.

Οι κυβερνητικές πηγές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν την ανάγκη για πιο δραστικές και αποτελεσματικές πολιτικές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του αγροτικού κόσμου. Τα ζητήματα όπως το ενεργειακό κόστος, οι πληρωμές επιδοτήσεων και η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών απαιτούν άμεση προσοχή και δράση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ