Λαγκάρντ: Ιστορικά υψηλές οι αυξήσεις των μισθών. Το 2025 ο πληθωρισμός στο 2%

Η αγορά εργασίας της ευρωζώνης δεν δείχνει σημάδια εξασθένησης, παρά το περιβάλλον ύφεσης και και τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων, δήλωσε το Σάββατο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η αγορά εργασίας εξακολουθεί να μην παρουσιάζει κανένα πραγματικό σημάδι εξασθένησης», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνέδριο στο Μαρακές. «Οι αριθμοί που βλέπουμε τόσο όσον αφορά την πραγματική συμμετοχή στην ανεργία όσο και την ανεργία σε ονομαστικούς αριθμούς είναι αρκετά εντυπωσιακοί».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι ο βασικός πληθωρισμός στην ευρωζώνη εξακολουθεί να είναι υψηλός και η αύξηση των μισθών είναι «ιστορικά υψηλή».

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι χρειάζεται χρόνος για να ελεγχθούν οι τιμές καταναλωτή. «Ο βασικός πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα», δήλωσε η Λαγκάρντ, η οποία υποστήριξε πως «η αύξηση των μισθών βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα».

Ο πληθωρισμός θα επανέλθει στον στόχο του 2% το 2025, παρατήρησε.

Η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια για να περιορίσει τη ζήτηση και η επίμονα χαμηλή ανεργία είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανησυχούν ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα μπορούσε να κολλήσει πάνω από τον στόχο, καθώς οι εργαζόμενοι απολαμβάνουν την από τις καλύτερες μισθολογικές αυξήσεις των τελευταίων ετών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...