Κόλαφος από την Δώρα Αυγέρη σε Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο και Παπαδημούλη – Θα συζητηθούν όσα είπε για τον Σπίρτζη

Την περιδίνηση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και τις εσωκομματικές αψιμαχίες στο κόμμα, στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, κλήθηκε να σχολιάσει η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στο «Action 24».

Απαντώντας αρχικά σε ερώτηση για το αν υπάρχουν «ελίτ» στον ΣΥΡΙΖΑ, η Δώρα Αυγέρη σημείωσε: «η αποστροφή αυτή σε προηγούμενη συνέντευξή μου ερχόταν να εξηγήσει τι σημαίνει το αδιαμεσολάβητο κόμμα». «Με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκαινιάζεται μία νέα σχέση με τη βάση -υπάρχουν άλλωστε και χιλιάδες νέα μέλη που εντάχθηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου. Αυτή η αδιαμεσολάβητη σχέση δεν σημαίνει ότι καταλύονται τα κομματικά όργανα έτσι όπως τα γνωρίζαμε παραδοσιακά. Αυτό που ενδεχομένως αλλάζει είναι μία αντίληψη για μια ελιτίστικη προσέγγιση στην κομματική λειτουργία, στο βαθμό που υπήρχε κάτι τέτοιο», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

«Οι κομματικές διεργασίες και τα κομματικά όργανα, τα οποία είναι βέβαια καταστατική πρόβλεψη, πρέπει να λειτουργούν αλλά να μην αποκτούν το χαρακτήρα ιερατείου. Ένας τέτοιος κίνδυνος απομακρύνεται με τον ξεκάθαρο τρόπο που αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία που θέλει να ασκήσει, αλλά αυτό δείχνει και η πρακτική του μέχρι τώρα», πρόσθεσε.

«Στόχος είναι η καθημερινή επαφή με την κοινωνία, μία γειωμένη σχέση με τον κόσμο. Αυτό δεν είναι μόνο ένα προσωπικό στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ένα στοίχημα όλων μας. Για να ανακτήσουμε τη σχέση μας με τον προοδευτικό κόσμο, με την κοινωνία και να καταφέρουμε την πολιτική αλλαγή», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισήμανε: «το αποτέλεσμα, πρώτα και κύρια, δείχνει την κυριαρχία του Στέφανου Κασσελάκη με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε κατευθείαν από τη βάση αλλά και την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε σε ένα όργανο, το οποίο είναι διαμορφωμένο σε προηγούμενους συσχετισμούς».

«Ο Στέφανος είναι ένας άνθρωπος νέος στην πολιτική και το χώρο. Ήρθε σε ένα όργανο που τον περίμενε ως νέο πρόσωπο και η εισήγησή του υποστηρίχθηκε πλειοψηφικά», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου.

Στη συνέχεια, η Δώρα Αυγέρη με αφορμή την προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έστρεψε τα βέλη της στην εσωκομματική αντιπολίτευση σχολίαζοντας το κείμενο της Ομπρέλας αλλά και τις τοποθετήσεις Αχτσιόγλου και Τσακαλώτου ενώ παράλληλα «άδειασε» τον Χρήστο Σπίρτζη για την πρόταση που έχει κάνει αναφορικά με εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Αναφερθείσα σε ένα κλίμα που διαμορφώθηκε πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με το κείμενο της Ομπρέλας, επισήμανε: «δεν είναι δυνατόν να δημοσιοποιείται ένα κείμενο διαφωνιών από μέλη του οργάνου, προτού γίνει η συνεδρίαση και προτού ακουστούν αυτά που έχει να πει ο πρόεδρος». «Αυτό δείχνει ότι τελικά ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα με την πολιτική τοποθέτηση της νέας ηγεσίας αλλά με το πρόσωπο του προέδρου», συμπλήρωσε η Δώρα Αυγέρη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ