Κωδικός Μαξίμου: Στοχοποιείστε τον Αλέξη Τσίπρα – Η μείωση της ψαλίδας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχεί τον Μητσοτάκη

Είναι σαφές πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν κάποιο φοβάται ενόψει των εκλογών, αλλά και μετά από αυτές, είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε τι γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ieidiseis.gr:

Η μείωση της ψαλίδας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 5-6 μονάδες (μην ξεχνάτε πως πριν δυο χρόνια ανερχόταν σε …20 μονάδες!) ανησυχεί το Μαξίμου, ενώ είναι βέβαιον ότι αν αυτή συνεχιστεί θα επαναφέρει στο Μαξίμου τον πειρασμό για κάλπες το φθινόπωρο, όπως ήδη πιέζουν «γαλάζιοι» βουλευτές, αλλά και υπουργοί.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του θέτουν εκ νέου στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα, ακριβώς επειδή αποτελεί το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή και τα «αυτογκόλ» στελεχών της Κουμουνδούρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει ο ίδιος μπροστά στις επιθέσεις αυτές, μη διστάζοντας να παρέμβει και στα εσωτερικά άλλου κόμματος, τις ημέρες που αυτό πραγματοποιεί το Συνέδριό του, σπάζοντας παραδόσεις δεκαετιών στη μεταπολιτευτική ζωή της χώρας. Ακολουθούν, εκ του ρόλου του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αλλά και στελέχη του «ακραίου κέντρου» τόσο στα μέσα ενημέρωσης, όσο και στην αρθογραφία.

Οι επιθέσεις αυτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, καθώς η ακραία πόλωση αποτελεί αυτή τη στιγμή το μόνο ίσως μέσο του πρωθυπουργού να συγκρατήσει φυγόκεντρες δυνάμεις στο κόμμα του. Η δε «δαιμονοποίηση» του Αλέξη Τσίπρα στοχεύει και στο να μην κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλύτερο αριθμό ψηφοφόρων «γαλάζιων» ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΥΓ: Στην Κουμουνδούρου θα έπρεπε να …διδάσκονται ακόμα και από τις επιθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη: Όταν πχ λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον «παλιότερο πρόεδρο», πέραν της κατανόησης γιατί το λέει, θα πρέπει να παραδεχτούν πως η ανάγκη της ανανέωσης στην ηγετική ομάδα είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ