ΚΥΣΕΑ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Σε εγρήγορση οι ελληνικές Αρχές»

Η κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, σήμερα το μεσημέρι, υπό τον πρωθυπουργό.

Οπως τονίζεται σε σχετική κυβερνητική ενημέρωση, «αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή».

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους», αναφέρεται ακόμη και προστίθεται:

«Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή, με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά και το ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, καθώς η κατάσταση στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να πυροδοτήσει αύξηση των ροών, δεδομένου ότι στη Λωρίδα της Γάζας διαμένουν περίπου 2,5 εκατ. άνθρωποι.

Προσώρας, πάντως, δεν έχουν καταγραφεί ενδείξεις για νέο μεταναστευτικό κύμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ