Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βρισκόμαστε σε τροχιά αλλαγών»

Η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πορεία σημαντικών μεταρρυθμίσεων και η έμφαση στην προτεραιότητα προς τους ευάλωτους πολίτες «βγαίνουν» από τη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Σε αυτή τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε την αναγνώριση της Ελλάδας ως χώρας της χρονιάς από το περιοδικό Economist και εξέφρασε αισιοδοξία για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην ιστορική κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην Ανώτατη Εκπαίδευση με τη δημιουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Επίσης, επισήμανε την προσοχή που δίνεται στους ευάλωτους πολίτες με μέτρα ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας, επιβεβαίωσε την αύξηση των εισοδημάτων με μισθούς και συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου, ενώ υπογράμμισε τη συνέχιση των ελέγχων στην αγορά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε τη σημασία της αντιμετώπισης της ακρίβειας για την καθημερινότητα των πολιτών και επιβεβαίωσε τη θετική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, επικυρώνοντας την καλή φήμη της χώρας κατά τις διαδικασίες που ακολουθεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;