Κυβέρνηση για την ακρίβεια: Μελετά και νέο επίδομα για όσους θερμαίνονται με ρεύμα

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο ενός νέου επιδόματος θέρμανσης, υπό προϋποθέσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγο μετά τις ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ σχετικά με τις επιδοτήσεις του ρεύματος για το Νοέμβριο και αφού προηγήθηκαν τα – αυξημένα – τιμολόγια από τους παρόχους.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με πολίτες που, λόγω καιρικών συνθηκών, υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να θερμανθούν το χειμώνα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όπως έχει ήδη ανακοινωθεί πριν λίγες μέρες, στο πλαίσιο σχεδιασμού ενίσχυσης των πολιτών για τους επόμενους μήνες στον ενεργειακό τομέα, η κυβέρνηση επεξεργάζεται λεπτομερώς μέτρα στήριξης που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα απ’ τον υπουργό κ. Σκυλακάκη και την υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σδούκου», προσθέτοντας πως «το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ».

Με δεδομένη τη ρευστότητα που επικρατεί παγκοσμίως και τις ανησυχητικές προβλέψεις για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι σε αυτή την περίπτωση θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές, επισημαίνοντας ότι «η στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων». Σε γενικότερο επίπεδο για την ακρίβεια και τους ελέγχους στην αγορά, ο Π. Μαρινάκης αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση για τη συγκράτηση των τιμών και επανέλαβε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην αγορά, τονίζοντας ότι ήδη έχουν επιβληθεί 5 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα και υπογραμμίζοντας ότι «όλοι θα πρέπει να σέβονται τους καταναλωτές και ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο εισαγόμενης ακρίβειας».

Για Σύνοδο Κορυφής

Όσον αφορά στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου έχει μεταβεί ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η συζήτηση για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (2021-2027) -ζήτημα το οποίο είχε θέσει ήδη ο πρωθυπουργός από τις εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Γρανάδα-, η συνεχιζόμενη στήριξη της Ε.Ε. στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Μεταναστευτικό είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «είναι από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που συμμετείχε στη Σύνοδο Ειρήνης στο Κάιρο με τη συμμετοχή Αράβων ηγετών, ενώ τη Δευτέρα επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις επαφές αυτές και να επαναλάβει τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου και έντιμου συνομιλητή με όλες τις χώρες της περιοχής, επαναλαμβάνοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, την διάκριση μεταξύ της Χαμάς και του Παλαιστινιακού λαού αλλά και την ανάγκη για την προστασία των αμάχων και την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ