Κτηνωδία: Το Ισραήλ έχει ρίξει 6.000 βόμβες στη Λωρίδα της Γάζας – Έχει σκοτώσει 1417 Παλαιστινίους εκ των οποίων 447 παιδιά

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου έχει χτυπήσει τη Λωρίδα της Γάζας με 6.000 βόμβες που αντιστοιχούν σε 4.000 τόνους εκρηκτικών. «Περίπου 6.000 βόμβες έχουμε ρίξει στη Λωρίδα της Γάζας, συνολικού βάρους 4.000 τόνων εκρηκτικών από την έναρξη της ισραηλινής απάντησης στην επίθεση που εξαπέλυσε το Σάββατο η Χαμάς».

Σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσαν το μεσημέρι οι παλαιστινιακές αρχές στη Λωρίδα της Γάζας, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ανέρχεται σε 1.417 – εκ των οποίων 447 παιδιά και 248 γυναίκες. Επίσης, 6.268 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί εκεί.

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε Δαμασκό και Χαλέπι στη Συρία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, εκτός λειτουργίας τέθηκαν τα δύο κύρια αεροδρόμια της Συρίας, αυτό της πρωτεύουσας Δαμασκού και εκείνο της βόρειας πόλης του Χαλεπίου, έπειτα από ισραηλινές επιδρομές που εξαπολύθηκαν σήμερα, Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, με στόχο τα δύο αυτά αεροδρόμια, μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι «ταυτόχρονες» αεροπορικές επιδρομές «κατέστρεψαν τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των δύο αεροδρομίων, θέτοντάς τα εκτός λειτουργίας», τόνισε μια συριακή στρατιωτική πηγή σε κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το συριακό φιλοκυβερνητικό μέσο ενημέρωσης Sham FM ανέφερε ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα ενεργοποιήθηκε ως απάντηση στις επιθέσεις.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 μετέδωσε ότι ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι εξαπέλυσε δύο ταυτόχρονες επιθέσεις στα δύο αεροδρόμια.

Πηγές ανέφεραν ότι οι επιδρομές στα αεροδρόμια έχουν σκοπό να διαταράξουν ιρανικές γραμμές ανεφοδιασμού προς τη Συρία.

Ο ισραηλινές επιθέσεις γίνονται ενώ ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, αναμένεται να επισκεφτεί τη Συρία.

Από το Σάββατο, όταν και ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, πολλοί ανησυχούν πως η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί και να οδηγήσει στην εμπλοκή της Συρίας, αλλά και του Λιβάνου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού χτυπήθηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία λίγο πριν προσγειωθεί αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, με το αεροσκάφος τελικά να επιστρέφει στην Τεχεράνη.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι τα τρόφιμα και το νερό τελειώνουν στη Γάζα

Παράλληλα, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) προειδοποίησε ότι οι κρίσιμες προμήθειες εξαντλούνται επικίνδυνα στη Λωρίδα της Γάζας αφού το Ισραήλ επέβαλε ολοκληρωτικό αποκλεισμό στην περιοχή. «Είναι μια τρομερή κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας που βλέπουμε να εξελίσσεται με τα τρόφιμα και το νερό να είναι περιορισμένα και γρήγορα να εξαντλούνται», δήλωσε ο Μπράιαν Λάντερ, αναπληρωτής επικεφαλής έκτακτης ανάγκης στο WFP.

Ο Αμπάς καταδίκασε τη βία σε βάρος αμάχων

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τη βία εναντίον αμάχων μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και το συνεχές σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις.

«Απορρίπτουμε την πρακτική της δολοφονίας πολιτών ή της κακομεταχείρισής τους και από τις δύο πλευρές επειδή είναι ενάντια στην ηθική, τη θρησκεία και το διεθνές δίκαιο», ανέφερε ο Αμπάς, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο Wafa.

Η Βρετανία στέλνει δύο πολεμικά πλοία και κατασκοπευτικά αεροσκάφη στην Ανατολική Μεσόγειο
Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό στέλνει δύο σκάφη επιφανείας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως αποστέλλονται και κατασκοπευτικά αεροσκάφη για να βοηθήσουν το Ισραήλ στο καθημερινό σκανάρισμα του εναέριου χώρου στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι προφανές εκ των συμφραζομένων πως τα βρετανικά αεροσκάφη θα επιχειρούν από τις βρετανικές βάσεις της Κύπρου, ενώ στα βρετανικά σκάφη επιφανείας θα παρέχεται επιμελητεία από τα λιμάνια της νότιας Κύπρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ