Κρεμλίνο: Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέβει στις εκλογές δεν θα έχει αντιπαλο

Αν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, κανένας δεν θα μπορέσει να είναι αντίπαλός του, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Όπως είπε ο Πεσκόφ, ο Πούτιν ο οποίος ορκίστηκε πρόεδρος την τελευταία ημέρα του 1999 από τον Μπόρις Γέλτσιν και έκτοτε κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της χώρας, έχει την απόλυτη στήριξη του ρωσικού πληθυσμού.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Πούτιν τον Μάρτιο πως είναι βέβαιος ότι οι Ρώσοι θα στηρίξουν τον επικεφαλής του Κρεμλίνου στις προεδρικές εκλογές τον επόμενο χρόνο. Ο ίδιος ο Πούτιν δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα επιδιώξει και άλλη θητεία.

Οι Κινέζοι θα υποστηρίξουν τον Ρώσο πρόεδρο στις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν του χρόνου

Εκλογές στην προσαρτημένη περιφέρεια του Ντονέτσκ

Εξαιρετικά σημαντικές ήταν οι περιφερειακές εκλογές για τον Ρώσο πρόεδρο, καθώς η Μόσχα επιχειρούσε να νομιμοποιήσει τις προσαρτήσεις της στην Ουκρανία. Όπως είναι αντιληπτό, ο Ρώσος πρόεδρος κατάφερε να νικήσει, καθώς πλέον δεν έχει καθόλου αντιπολίτευση.

Μάλιστα, η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι η Ενωμένη Ρωσία επικράτησε στις περιφερειακές εκλογές στις τέσσερις προσαρτηθείσες ουκρανικές επαρχίες. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Έλλα Παμφίλοβα χαιρέτισε τις εκλογές που διεξήχθησαν «με δυναμικό τρόπο, με ελάχιστες παραβάσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ