Κρίσιμος ο Φεβρουάριος στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ονόματα που «παίζουν» για την ευρωλίστα

Ο μήνας Ιανουάριος αποτέλεσε μια μεταβατική περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να εστιάζει στην επαναδιαμόρφωση της στρατηγικής του. Με αυξημένη αισιοδοξία, ο ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε καλύτερες μέρες κατά τον Φεβρουάριο, με σκοπό την ανάκτηση της πολιτικής του δυναμικής.

Στο επίκεντρο των προσπαθειών του κόμματος θα είναι το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει ένα κρίσιμο σημείο επανεκκίνησης και συσπείρωσης. Με τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν, το κόμμα επιδιώκει να αναδείξει μια εξωστρεφή εικόνα και να επανασυνδεθεί με την κοινωνία.

Ο Φεβρουάριος θα χαρακτηριστεί από σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως η παρουσίαση think tanks, η διεξαγωγή περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, και μια καμπάνια κατά της ακρίβειας. Αυτές οι δράσεις αποσκοπούν στην ανατροπή της αρνητικής εικόνας που έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες και στην αποτροπή της πτώσης σε μονοψήφια ποσοστά, όπως υποδεικνύουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η προετοιμασία για το Συνέδριο και τις ευρωεκλογές είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τον πρόεδρο του κόμματος και τους βουλευτές του να περιοδεύουν σε όλη την επικράτεια. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται η ενεργοποίηση της ειδικής πλατφόρμας i syriza για τη συγκέντρωση βιογραφικών από μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου.

Στο πλαίσιο αυτών των εξελίξεων, έχουν αρχίσει να διαφαίνονται ονόματα πιθανών υποψηφίων για την ευρωλίστα, με τα δύο εν ενεργεία ευρωβουλευτές του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, να έχουν ήδη εξασφαλισμένη τη θέση τους. Ονόματα όπως ο Νικόλας Φαραντούρης, η Δώρα Τσαμπάζη και η Δώρα Αυγέρη, φέρονται επίσης να είναι υποψήφιες για την ευρωλίστα, αλλά και του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά.

Η διαδικασία της συλλογής βιογραφικών υποδεικνύει την επιθυμία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει νέα στελέχη, τα οποία θα συμβάλουν στην επόμενη φάση του κόμματος, τόσο προ των ευρωεκλογών όσο και στο μετέπειτα πολιτικό του τοπίο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...