Κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σήμερα στη Βουλή ανοίγει η αυλαία για την επεξεργασία του σημαντικού νομοσχεδίου περί ισότητας στον πολιτικό γάμο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό. Η διαδικασία ξεκινά στις 13.00 με την επεξεργασία του από τις αρμόδιες επιτροπές, ενώ η κρίσιμη συζήτηση στην Ολομέλεια ορίζεται για τις 14 Φεβρουαρίου, με στόχο την ψήφισή του την επομένη.

Η Μαρία Συρεγγέλα, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, ο Παύλος Χρηστίδης από το ΠΑΣΟΚ, και η Έλενα Ακρίτα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνουν κεντρικούς ρόλους στην παρουσίαση και υπεράσπιση του νομοσχεδίου. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, ελπίζει σε ελάχιστες απώλειες, με τα “γαλάζια φροντιστήρια” να είναι μια κρίσιμη προετοιμασία για την κοινοβουλευτική μάχη.

Αντιθέσεις και επιφυλάξεις εντός της κυβέρνησης αποκαλύπτονται, με σημαντικές φιγούρες όπως ο Μάκης Βορίδης και ο Γιάννης Μπούγας να διατυπώνουν τις διαφωνίες τους. Περίπου 20 βουλευτές αναμένεται να εκφράσουν την αντίθεσή τους με καταψήφιση ή αποχή, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να τοποθετηθεί δημόσια στη συζήτηση.

Το ΚΚΕ, αντιτιθέμενο στην πρόταση, επικρίνει την εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης, ενώ η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά υπογραμμίζουν την υποστήριξή τους στην ισότητα και τις δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Παρά τις εσωκομματικές ενστάσεις, αναμένεται ότι ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, αν και προβληματισμοί παραμένουν, ειδικά σε σχέση με θέματα όπως η παρένθετη κύηση.

Η συζήτηση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο αναδεικνύει την πολυπλοκότητα των σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών προκλήσεων, με τη Βουλή να βρίσκεται στο επίκεντρο μιας ιστορικής απόφασης που θα σηματοδοτήσει την πορεία της ισότητας στην Ελλάδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου