Κουμουνδούρου: Κωδικός «ανακωχή με τη μεσαία τάξη»

Σε προεκλογικούς ρυθμούς θα συνεχίσει να κινείται ως τις… επόμενες εκλογές, οποτεδήποτε κι αν αυτές διεξαχθούν, ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας πως αποτελεί «κλειδί» για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ ο συνδυασμός της δικής του «καθόδου στον λαό» με την εμβάθυνση και την επιτάχυνση της ενεργειακής κρίσης.

Εξάλλου, έχει φανεί εδώ και μέρες ότι η Κουμουνδούρου επενδύει πολιτικά στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, θεωρώντας ότι αυτή η κατάσταση θα προκαλέσει κοινωνική οργή και θα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι είναι πιθανό ακόμη και να μην περιμένει ως το φθινόπωρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά να προσφύγει σε κάλπες στο τέλος της Άνοιξης -μάλιστα η ημερομηνία της 22ας Μαΐου ακούγεται πολύ στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες…

Καταλύτης εξελίξεων

Αυτή η αίσθηση, άλλωστε, εμπεδώνεται στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά τις χθεσινές, διαγγελματικού χαρακτήρα, ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς αποτελεί κοινή εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός έχει αφήσει εκτός μέριμνας την λεγόμενη «μεσαία τάξη», με ό,τι αυτό σημαίνει για την μετατόπιση των πολιτικών συσχετισμών. Στον ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, ακτινογραφώντας το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη, αντιλαμβάνονται πως ο πρωθυπουργός όχι απλώς δεν κάνει πίσω, αλλά εμβαθύνει την πολιτική του επιλογή να αφήσει «ακάλυπτες» συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και κατηγορίες, τις οποίες εν πολλοίς προσέγγισε το 2019 για να «πάρει» τις εκλογές.

Για τον λόγο αυτό, λοιπόν, το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει όχι απλώς να «πολιορκεί» καθημερινά την κυβέρνηση για ζητήματα που άπτονται της βαριάς και αβίωτης καθημερινότητας, αλλά ταυτοχρόνως θα απευθύνεται ολοένα και πιο «στοχευμένα» στους πολίτες που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στη λεγόμενη «μεσαία τάξη». Πρόκειται, δηλαδή, για ένα μεγάλο εκλογικό ακροατήριο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει πρόβλημα και που, εν πολλοίς, οι πολιτικές επιλογές αυτών των πολιτών σφραγίζουν και τις πολιτικές εξελίξεις.

Στη Θεσσαλονίκη

Αυτά τα μηνύματα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε θα τα στέλνει μόνο με το καθημερινό πρόγραμμά του (μόνο χθες, για παράδειγμα, συναντήθηκε με εκπροσώπους των αρτοποιών αλλά και με εργαζομένους σε δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης) αλλά και με τις περιοδείες και τις επαφές του, τις οποίες θα κλιμακώσει. Ο κ. Τσίπρας θα μεταβαίνει τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα σε γειτονιές της Αθήνας ώστε να έχει αδιαμεσολάβητη επαφή με εμπόρους και πολίτες, ενώ δε θα αφήσει πίσω και τις περιοδείες του εκτός Λεκανοπεδίου. Μάλιστα, σήμερα, θα γιορτάσει την ονομαστική του εορτή στην Θεσσαλονίκη στην οποία και περιοδεύει. Ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει περιοδεία στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς, θα μιλήσει με παραγωγικούς φορείς αλλά και με πολίτες, ενώ θα επισκεφθεί και παραγωγικές μονάδες που αποτελούν υπόδειγμα ανάπτυξης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμά του στην Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

  • 11:00 Περιοδεία στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς (Εκκίνηση από θέατρο Μελίνα Μερκούρη)
  • 12:00 Συνάντηση με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) και πρόεδρο Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης (ΕΝΒΕΘ) Θέμη Κιουρτζή, και τον αντιπρόεδρο της ΕΝΒΕΘ Χρήστο Σταυράκη (Εθνικής Αντιστάσεως 82, Πρατήριο καυσίμων ΕΚΟ)
  • 13:30 Επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρείας Ohonos Snack (ΒΙ.ΠΕ Σίνδου)
ΠΗΓΗmatrix24.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ