Κοινωνική εκρηξη, ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και εκλογές – Τι προβλέπει ο Τσίπρας

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προβλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς εκτιμούν ότι λόγω του δυστοπικού περιβάλλοντος που υπάρχει διεθνώς αλλά και του φόβου μιας κοινωνικής έκρηξης ο Κυρ. Μητσοτάκης θα υποχρεωθεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ουδόλως πείθονται, ως εκ τούτου, από τις μονότονα επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές διακηρύξεις περί εξάντλησης της τετραετίας. «Ο κύβος ερρίφθη, οι εκλογές θα διεξαχθούν εντός του 2022», υπογραμμίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου.

Είναι προφανές ότι ο Αλ. Τσίπρας ποντάρει στην πίεση της κοινωνίας, καθώς θεωρεί ότι είναι αυτή που, λόγω των οξυμμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, θα ανα­γκάσει τον πρωθυπουργό να πάρει τη… μεγάλη απόφαση προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο που έχει μπει η κυβέρνηση και το οποίο προϊόντος του χρόνου καθίσταται ολοένα και πιο βαθύ (σκοτεινό). «Μπροστά στον κίνδυνο μιας κοινωνικής αναταραχής, θα δραπετεύσετε», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας προ ημερών στη Βουλή, απευθυνόμενος προς τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρατηρεί απλά τη… φωτιά που καίει στα έγκατα της κοινωνίας λόγω πανδημίας, αλλά κυρίως της ακρίβειας. Συχνά πυκνά φροντίζει να ρίχνει και λίγο λάδι, για να φουντώσει κι άλλο! «Η κυβέρνηση επιλέγει την ακρίβεια και βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια», «Ο Μητσοτάκης βάζει πλάτη στα καρτέλ», είναι ορισμένες μόνο από τις καταγγελίες που έχει εκτοξεύσει το τελευταίο διάστημα σε βάρος του πρωθυπουργού. Σε κάθε ευκαιρία μιλάει για «τρομακτική αισχροκέρδεια» στην ενέργεια, ενώ… προαναγγέλλει εκρηκτική άνοδο και στις τιμές του νερού. «Ο κ. Τσίπρας καταφεύγει στην καταστροφολογία διότι δεν έχει να καταθέσει δικές του προτάσεις», σημειώνουν από την κυβέρνηση και προεξοφλούν ότι αδίκως προσπαθεί να ανακάμψει πολιτικά μέσα από τον λαϊκισμό και την καταστροφολογία.

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο επιμένουν ότι στις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας επικρατεί μεγάλη ένταση και μια έκρηξη είναι απλά θέμα χρόνου. Το σκεπτικό τους είναι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη μεγάλη τους πλειονότητα οι πολίτες είναι μεγάλα και θα οξυνθούν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες (και μήνες). Η επισήμανση της αποτυχίας της κυβέρνησης και η διόγκωση των κοινωνικών προβλημάτων είναι μόνο η μία πτυχή της στρατηγικής που ακολουθούν αυτήν την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα επιχειρούν να στείλουν ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αναλάβουν εκ νέου τις τύχες της χώρας. «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση στην οποία την έβαλε η κυβέρνηση της Δεξιάς», είναι η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Τσίπρα.

Η συγκεκριμένη διαβεβαίωση έχει ως βασικούς αποδέκτες τους πολίτες εκείνους που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη ή ακόμη και με ανησυχία το ενδεχόμενο μιας πολιτικής (κυβερνητικής) αλλαγής, στη βάση ότι μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να διαταράξει την ομαλή πορεία της οικονομίας, και όχι μόνο. Το έργο του ΣΥΡΙΖΑ στον συγκεκριμένο τομέα είναι δύσκολο, καθώς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την περίοδο 2015 – 2019 και τα αποτελέσματα της κυβερνητικής του περιόδου.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ