Κλιμακώνεται η ένταση με τους αγρότες (vid)

Σε νέα ένταση οδηγήθηκαν οι σχέσεις ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους αγρότες της Χαλκιδικής, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν περίπου 40 αγρότες επιχείρησαν να προχωρήσουν με τα τρακτέρ τους προς το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με σκοπό να παραδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Η κύρια ανησυχία τους αφορά τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς, που φτάνει σχεδόν το 90% σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ.

Η κατάσταση έγινε πιο έντονη όταν οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, αποτρέποντας τους αγρότες από το να συνεχίσουν την πορεία τους. Ως απάντηση, οι αγρότες προχώρησαν στον πλήρη αποκλεισμό της οδού, προκαλώντας σημαντική διακοπή στην κυκλοφορία.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορμύλιας, Χρήστος Τσιπέλης, δήλωσε πως παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να τους σταματήσουν, οι αγρότες δεν πτοήθηκαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν την πορεία τους, χρησιμοποιώντας τα χωράφια ως διαδρομή προς τον στόχο τους.

Η κλιμάκωση αυτών των κινητοποιήσεων εκφράζει την αυξανόμενη απογοήτευση και αποφασιστικότητα των αγροτών να ακουστούν οι φωνές τους, απαιτώντας δίκαιες αποζημιώσεις και πιο δίκαιη μεταχείριση από την κυβέρνηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...