Κιλιτσντάρογλου: «Ο Ερντογάν βρίσκεται υπό τις οδηγίες της Ρωσίας» – Στροφή στο εθνικιστικό ρεύμα

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, περνά στην αντεπίθεση δέκα ημέρες πριν από τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών με νέες του δηλώσεις.

Στροφή πάντως προς το εθνικιστικό ρεύμα, που αναδείχθηκε ισχυρότερο από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής στην Τουρκία, επιχειρεί ο Κιλιτσντάρογλου.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο Κιλιτσντάρογλου καλείται να ανατρέψει την διαφορά από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φωνάζει ότι η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη λαϊκή βούληση.

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρει: «Από εδώ απευθύνομαι σε όλους. Αυτή την πατρίδα δεν την βρήκαμε στο δρόμο. Δεν θα παραδώσουμε τη χώρα μας στην λογική που έβαλε στη χώρα 10 εκατομμύρια παράνομους πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας σε έναν δήθεν παγκόσμιο ηγέτη που μέχρι πρόσφατα ήταν συμπρόεδρος του σχεδίου Μεγάλης Μέσης Ανατολής, ενώ τώρα έχει μπει υπό τις οδηγίες της Ρωσίας κάθεται με σκυμμένο κεφάλι και τα χέρια μαζεμένα μπροστά στον ηγέτη της.

Ενώ δεκάδες χιλιάδες πολίτες πέθαναν στο σεισμό, από τον φόβο του έδωσε εντολή στον στρατό να σταματήσει, κι ενώ ο κόσμος περίμενε βοήθεια κάτω από τα συντρίμμια αυτή η λογική πουλούσε αίμα και σκηνές. Δεν θα τους παραδώσουμε την πατρίδα.

Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα μας σε αυτούς που ανάλογα με τον συμφέρον τους τους Τούρκους πολίτες τους λένε Κούρδους, μετά τρομοκράτες μετά FETO.

Εσείς νέοι! Σηκωθείτε όρθιοι. Τινάξτε από πάνω σας το χώμα του νεκρού. Όποιος αγαπάει την πατρίδα του ας πάει στις κάλπες. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Οπωσδήποτε θα νικήσουμε. Οπωσδήποτε!!».

O Ιμάμογλου κατέβηκε στο πεδίο για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατέβηκε στους δρόμους για να ανατρέψει την κατάσταση αφού ο Κιλιτσντάρογλου δεν δείχνει να κερδίζει τον κόσμο και εξηγούσε στο συγκεντρωμένο πλήθος ότι ο Ερντογάν φταίει για την φτώχεια στην Τουρκία:

«Πολίτης: Πότε θα πέσουν οι τιμές στη λαϊκή;

Ιμάμογλου: Μόλις τους διώξουμε. Δεν έχουμε τελειώσει έχουμε τον δεύτερο γύρο. Δεν υπάρχει νικητής στον πρώτο γύρο. Μην τους ακούς εκείνος δεν νίκησε. Ξεκινάμε τον αγώνα με σκορ 0-0. Όποιος πάρει μια ψήφο παραπάνω θα κερδίσει. Θα περπατήσω, θα κάνω περιοδείες. Αν υπάρχει κάτι που παρεξηγήθηκε θα το εξηγήσω. Η κυβέρνηση επιχείρησε να αμαυρώσει την εικόνα μας.

Πολίτης: Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πανάκριβα και μας λένε πως φταίει ο δήμος της Κωνσταντινούπολης.

Ιμάμογλου: Εγώ αύξησα την τιμή των καυσίμων του αγρότη; Εγώ αύξησα τις τιμές του λιπάσματος; Ποιος τους τα λέει αυτά; Οι οθόνες που βλέπουν. Τους τα εξηγήσαμε αλλά μάλλον δεν ήταν αρκετό. Θα τους τα εξηγήσουμε περισσότερο» ανέφερε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Ο Ερντογάν ζήτησε κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού για τις 28 Μαΐου

Χωρίς μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις θα είναι και η σύντομη καμπάνια του Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε ο ίδιος στα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και Kanal D. Στην ίδια συνέντευξη, πόνταρε πάνω στο χαρτί της πολιτικής σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο τουρκικό Κοινοβούλιο. Ο Τούρκος πρόεδρος φωνάζει ότι «η αντιπολίτευση αμφισβητεί τη λαϊκή βούληση» και ζήτησε την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού.

«Βλέπετε αυτούς που έχουμε απέναντι μας. Ενώ στις εκλογές έχασαν με διαφορά προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και κάνουν τα πάντα για να επισκιάσουν την εθνική βούληση. Να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουν αυτή την συμπεριφορά μέχρι και τις 28 Μαΐου. Σε περίπτωση που δεν σταθούμε δυνατοί και δεν συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας με τον ίδιο τρόπο. Να μην έχετε καμία αμφιβολία πως η απέναντι πλευρά με την φασιστική και την επιθετική της στάση θα επιχειρήσει να ᾽᾽κάτσει᾽᾽πάνω στις κάλπες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ