Καταιγισμός πληγμάτων στη Γάζα

Καταιγισμός πληγμάτων στη Γάζα. Πάνω από 2.500 στόχοι έχουν πληγεί στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη των μεγάλων χερσαίων επιδρομών στο πλαίσιο της επιχείρησης «Σιδερένια Ξίφη», όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Καταιγισμός πληγμάτων στη Γάζα

«Τα στρατεύματα του Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων συνεχίζουν να εξοντώνουν τρομοκράτες σε μάχες καθώς και σε αεροπορικές επιδρομές σε υποδομές, αποθήκες όπλων, παρατηρητήρια και κέντρα διοίκησης στη Λωρίδα της Γάζας» ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Κατά την ίδια πηγή, το βράδυ του Σαββάτου οι ισραηλινές δυνάμεις κατηύθυναν αεροσκάφη να χτυπήσουν στρατιωτικό συγκρότημα της Χαμάς όπου έδρευαν μεταξύ άλλων κέντρα διοίκησης και ελέγχου της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης.

«Παράθυρο» 4 ωρών για τη μετακίνηση κατοίκων της Γάζας προς τον νότο

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ανοίγει «παράθυρο» λίγων ωρών στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να φύγουν προς το νότιο τμήμα του παράκτιου θύλακα.

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι θα επιτρέψουν τη μετακίνηση σε δρόμο με κατεύθυνση τον νότο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), έγραψε αργά χθες εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στην πλατφόρμα Χ. Ο στρατός δημοσίευσε επίσης χάρτη που δείχνει τη δίοδο αυτή. «Εάν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας, κατευθυνθείτε προς τα νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας» ανέφερε η ανάρτηση, στα αραβικά.

Ο ισραηλινός στρατός έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τους κατοίκους στο βόρειο τμήμα να μετακινηθούν προς τις νότιες περιοχές του θύλακα. Σύμφωνα με τον στρατό, τουλάχιστον 700.000 άνθρωποι το έχουν ήδη κάνει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ