Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα: «Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου παρέδωσε»

«Εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», σημείωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις που έκανε από το περιστύλιο της Βουλής, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η μόνη συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, όλων ψηφοφόρων. Τον τιμώ και είμαι εδώ πέρα για να διατηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει», πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Λίγο νωρίτερα, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο γραφείο που κατέχει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας ως πρώην πρωθυπουργός, και όχι στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου πλέον «κατοικοεδρεύει» ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ο διάλογος μπροστά στην κάμερα

Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ευδιάθετοι και είχαν σύντομη συνομιλία μπροστά στην κάμερα:

Τσίπρας: Στέφανε συγχαρητήρια!

Κασσελάκης: Ευχαριστώ πολύ πρόεδρε!

Τσίπρας: Και από κοντά σου εύχομαι να είσαι «σιδεροκέφαλος», έτσι λέμε εδώ πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση γιατί θα σου χρειαστεί. Το μόνο που έχω να σου πω είναι να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες, είναι πολλές. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι σημαντικές.

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, με ενότητα και συντροφικότητα. Κρατάω μία φράση που είπες ότι στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος αλλά και ο δεύτερος είναι πρώτος, δεν είναι όπως στο ΝΒΑ.

Κασσελάκης: Εσύ βλέπεις πιο πολύ NBA από μένα…

Τσίπρας: Ναι, η αλήθεια είναι ότι εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω καθόλου baseball!

Κασσελακης: Έτσι είναι στους πολέμους, ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα, στους συντρόφους, ο πρώτος είναι ο πρώτος και δεύτερος είναι πρώτος, έτσι.

Τσίπρας: Ετσι!

Ο διάδρομος έξω από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα κατακλύστηκε από κόσμο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές που θέλησαν να είναι παρόντες σε αυτό το πρώτο τετ α τετ μετά την πανηγυρική εκλογή του κ. Κασσελάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ