Κασσελάκης και μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη που θα κερδίσει τη Δεξιά ή Αχτσιόγλου για τρίτη τετραετία Μητσοτάκη με υποταγή του ΣΥΡΙΖΑ στη διαπλοκή και τα δομημένα συμφέροντα

Periodista

Αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει νέα ηγεσία.

Εκλέγει τον πρόεδρο που θα διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο δημοκρατικοί πολίτες, οι ψηφοφόροι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος της Αριστεράς έχουν μπροστά τους δύο επιλογές.

Όπως έγραψε πρόσφατα ο εκδότης και ο διευθυντής του PERIODISTA.GR, Δημήτρης Μπεκιάρης, το δίλημμα που έχει ο δημοκρατικός κόσμος αύριο δεν είναι Στέφανος Κασσελάκης ή Έφη Αχτσιόγλου. Το δίλημμα που έχουν αύριο οι δημοκρατικοί πολίτες είναι Κασσελάκης ή Μητσοτάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που έχει στο πλευρό του τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτών, τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα δρομολογήσει την ανατροπή των συσχετισμών, είναι το πρόσωπο που μπορεί να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης και να την οδηγήσει στη νίκη επί του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Δεξιάς. Η Δημοκρατική Παράταξη είναι κάτι ευρύτερο από ένα κόμμα. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε πει ποτέ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η Δημοκρατική Παράταξη. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ότι το ΠΑΣΟΚ ηγείται της Δημοκρατικής Παράταξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη στο τιμόνι μπορεί να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης ώστε το συντομότερο να συγκροτηθεί ο πόλος εκείνος, το τεράστιο κοινωνικό μέτωπο που θα οδηγήσει στην ανατροπή και στον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης.

Αντιθέτως, η Έφη Αχτσιόγλου δεν μπορεί να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο. Εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες ενός χώρου που παραδοσιακά είναι ουραγός των εξελίξεων, χωρίς συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο, υποστηριζόμενη από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα και το σύστημα Μητσοτάκη, καταχωρημένη και εγγεγραμμένη στη συλλογική συνείδηση ως ένα από τα πρόσωπα που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα στη συντριβή, πλαισιωμένη από πρόσωπα απωθητικά για την κοινωνία, προσβλητική απέναντι στην πλειοψηφία των δημοκρατικών πολτών που στήριξαν την υποψηφιότητα Κασσελάκη, τοξική, άχρωμη και τελικά λίγη δεν μπορεί να ηγηθεί ενός εγχειρήματος που θα αλλάξει τον πολιτικό συσχετισμό. Η Έφη Αχτσιόγλου φιλοδοξεί να διαδραματίσει έναν ρόλο χωρίς να έχει το ειδικό βάρος για να τον διαδραματίσει. Δεν μπορεί να είναι αρχηγός ενός κόμματος που θέλει να κερδίσει τη Δεξιά. Αποδείχθηκε ελάχιστη και μικρόψυχη. Θα μπορούσε να ηγηθεί μονάχα ενός μικρού και πλήρως ελεγχόμενου από τα συμφέροντα κόμματος, ακίνδυνου για τη Δεξιά.

Ευτυχώς ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης έχει ένστικτο. Η Δημοκρατική Παράταξη έχει ένστικτο επιβίωσης. Αύριο θα νικήσει η Δημοκρατική Παράταξη που είναι εθισμένη να κερδίζει τη Δεξιά και θα ηττηθούν οι στρατηγικές της περιχαράκωσης και της υποταγής στα μεγάλα συμφέροντα.

Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη θα είναι η αρχή του τέλους της αποτυχημένης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ