Καρατομήθηκε ο διοικητής του ΑΤ, ποινικές ευθύνες και στον αστυνομικό που μίλησε με την 28χρονη (vid)

Παύεται από τη θέση του διοικητή, ο επικεφαλής αξιωματικός του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων, έξω από το οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, την ώρα που ζητούσε βοήθεια από την Αμεση Δράση.

Ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα έχει απομακρυνθεί επίσης από τη θέση του, ενώ ερευνάται από την ΕΛΑΣ και είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηχητικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εστάλη ως είναι από χθες στον εισαγγελέα και στον επικεφαλής της εσωτερικής έρευνας εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Το ηχητικό αποτελεί μέρος της δικογραφίας ενώ στο στόχαστρο της έρευνας βρίσκεται στο σύνολό του το αστυνομικό τμήμα κι έχουν ληφθεί καταθέσεις.

Με την ολοκλήρωση της προκαταρτικής έρευνας, τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη Κυριακή όταν κάλεσε την αστυνομία δευτερόλεπτα πριν δεχθεί την επίθεση που της αφαίρεσε τη ζωή, πήρε από τον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης την απάντηση ότι… τα περιπολικά δεν είναι ταξί.

«Προφανώς και το περιπολικό δεν είναι ταξί» είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ σχολιάζοντας το ηχητικό, προκαλώντας ερωτηματικά με την αντίδρασή της. Η Κωνσταντία Δημογλίδου προτίμησε να σταθεί στο ότι θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικός ο αστυνομικός. «Θα ήθελα να ακούσω μια πιο ευγενική απάντηση» είπε χαρακτηριστικά, ενώ προχώρησε και σε παρατηρήσεις στους δημοσιογράφους, καθώς όπως υποστήριξε, δεν θα έπρεπε να αναπαραχθεί στην τηλεόραση το ηχητικό με τις κραυγές της 28χρονης.

Η κοπέλα είχε περιγράψει στον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης τους φόβους της από το γεγονός ότι είχε εντοπίσει τον πρώην σύντροφό της να της έχει στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, η κοπέλα κάλεσε το 100, βγαίνοντας από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Στο διάλογο που έχει καταγραφεί η κοπέλα έχει πει τα στοιχεία της και το σημείο στο οποίο βρισκόταν, αλλά και τον λόγο για τον οποίο είχε καλέσει την Άμεση Δράση. Ο διάλογος με τον τηλεφωνητή είναι διαφωτιστικός, αλλά και εξοργιστικός.

Τηλεφωνητής: Να στείλω περιπολικό στο σπίτι σας για τον πρώην;

Κυριακή: Όχι είμαι στο τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα περιμένει έξω από την πόρτα.

Τηλεφωνητής: Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Κυριακή: Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.

Τηλεφωνητής: Σε ποια οδό;

Κυριακή: Αριστοφάνους

Κυριακή: «Έχει έρθει εδώ! Είναι εδώ» ακούγεται να λέει…

Ο τηλεφωνητής τη ρωτά αν ο 39χρονος είναι εκεί, «χάνομαι», λέει το κορίτσι. Και αμέσως μετά ακούγονται φωνές «τη σκοτώνει, τη σκότωσε …».

Αμέσως μετά ακούγονται οι κραυγές της 28χρονης που δέχθηκε την φονική επίθεση και έχασε την ζωή της έξω από το ΑΤ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ