Καραγκούνης της ΝΔ: «Θα καταψηφίσω – Στο Σύμφωνο Συμβίωσης ήμουν σε μια… εκπομπή»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, εξέφρασε εκ νέου την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα. Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αντί να απέχει από την ψηφοφορία.

Επισήμανε ότι η συζήτηση για το θέμα ήταν γόνιμη και αναγνώρισε την ελευθερία ψήφου που παρέχει ο πρωθυπουργός στους βουλευτές. Ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε την ελπίδα για την εύρεση κοινού τόπου μεταξύ των δύο προσεγγίσεων, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει τις απόψεις του σε άλλους.

Ο βουλευτής τόνισε τη διατήρηση του προτύπου της οικογένειας και την προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων, διαχωρίζοντας την προστασία από την ανατροπή των προτύπων. Αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο 8 και 12 της ΕΣΔΑ και στο άρθρο 21 του Συντάγματος, καθώς και στις θεωρίες των Φρόιντ και Γιουνγκ, για να υποστηρίξει την άποψή του.

Αντιμετωπίζοντας τις ενστάσεις για την κάλυψη των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω του Συμφώνου Συμβίωσης, ο κ. Καραγκούνης επισήμανε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις και εξέφρασε την ανάγκη αξιοποίησης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

Απαντώντας στο πώς από την στιγμή που ο ίδιος δεν είχε ψηφίσει ούτε το Σύμφωνο Συμβίωσης τώρα προτείνει την τροποποίησή του για να επιλυθεί το ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών, ο κ. Καραγκούνης καταρχήν επισήμανε πως στην διαδικασία της ψήφισης για το Σύμφωνο δεν ήταν στην Βουλή. «Όχι, δεν απείχα. Ήμουν σε μια εκπομπή κι αν ήμουν στη Βουλή θα το καταψήφιζα. Εγώ μπορεί να έχω μια αξιακή διαφοροποίηση στο ζήτημα και του συμφώνου συμβίωσης. Τι σημαίνει αυτό;» είπε ο κ. Καραγκούνης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ