Κανένα μέλλον ως χώρα για την Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν έχει ως χώρα κανένα μέλλον, η πιο «ισχυρή οικονομία» χάθηκε εξαιτίας της λανθασμένης απόφασης της να στρέψει την πλάστιγγα προς τη Δύση και όχι προς τη Ρωσία υποστήριξε ο Yevgeny Balitsky, ο κυβερνήτης της περιοχής της Zaporizhia.
«Η πεποίθηση μου είναι ότι η Ουκρανία ως χώρα, δεν έχει κανένα μέλλον…
Υπήρχε μια ευκαιρία, το 1991 υπήρχε μια μοναδική ευκαιρία: Η Ουκρανία είχε μια ισχυρή οικονομία, μια πολύ ισχυρή βιομηχανία – στο διάστημα, στην τεχνολογία των πυραύλων, στην αεροπορία, στην επικερδή διαμετακομιστική αξία.
Όλοι οι αγωγοί περνούσαν μέσα από την Ουκρανία.
Τα πιο ισχυρά λιμάνια, οι πιο πνευματικές πόλεις, όπως το Kharkiv, το Dnepropetrovsk, το Donetsk, εκεί υπήρχαν ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ακαδημίες» υποστήριξε ο Balitsky, θέλοντας να δείξει την ισχύ της Ουκρανίας.
Όπως είπε, εξαιτίας του ότι η πλάστιγγα έγειρε προς την Ευρώπη, ο πληθυσμός της Ουκρανίας μειώθηκε με το πέρασμα του χρόνου.
«Εάν η πλάστιγγα είχε γείρει προς τη Ρωσία, θα είχε υπάρξει μια τελωνειακή ένωση ή κάποια άλλης μορφής ολοκλήρωση και όλη η βιομηχανία της Ουκρανίας θα λειτουργούσε.
Η χώρα θα ήταν ολόκληρη και η Ουκρανία θα είχε μια ευκαιρία.
Σήμερα η Ουκρανία δεν έχει καμία ευκαιρία.
Και οι άνθρωποι που ζουν στις περιοχές της Zaporizhia, δεν συνδέουν πλέον το μέλλον τους με την Ουκρανία, αν και στην αρχή υπήρξαν κάποιες τέτοιες εκτιμήσεις» υπογράμμισε ο Balitsky.

Τι χρειάζεται η Ουκρανία; – Να παραδοθεί λέει ο Medvedev (Ρωσία) – Δεν θέλουν ειρήνη ΗΠΑ, Κίεβο

Την θέση πως αυτό που χρειάζεται πραγματικά η Ουκρανία είναι να παραδοθεί και να συνθηκολογήσει, έτσι ώστε να ανοίξει και ο δρόμος για την ειρήνη διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας και πρώην πρόεδρος, Dmitry Medvedev, ο οποίος κατηγόρησε το Κίεβο και τις ΗΠΑ ότι δεν θέλουν την ειρηνική επίλυση του ουκρανικού.
«Οι άνθρωποι που υποφέρουν στα χαρακώματα μιας διαιρεμένης χώρας, αυτό που πραγματικά χρειάζονται είναι να παραδοθούν.
Αυτό ίσως να άνοιγε το δρόμο για την ειρήνη.
Αλλά ούτε η Ουάσινγκτον ούτε το Κίεβο θέλουν την ειρήνη.
Η Αμερική θέλει πλήρη εξουσία και για να το επιτύχει αυτό, δεν την ενδιαφέρουν οι ζωές των Ουκρανών» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev.
«Το εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος της αντεπίθεσης του Κιέβου δουλεύει πλέον ασταμάτητα, στέλνοντας χιλιάδες άτυχους ανθρώπους να σφαγιαστούν.
Αλλά η δουλειά του δεν πρόκειται να βοηθήσει άλλο το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο έχει ήδη εισέλθει στο στάδιο της μεταθανάτιας σήψης.
Είναι αδύνατο να γαλβανίσει το πτώμα του» υποστηρίζει ο Medvedev.

Δεν θα δουν τίποτα άλλο παρά μόνο θάνατο

Αναφερόμενος στο αίτημα της κυβέρνησης Biden προς το Κογκρέσο για την έγκριση χορήγησης 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο νέας στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ο Medvedev υπογράμμισε πως «ο πεφωτισμένος κόσμος ανατρίχιασε εκ νέου, όταν έμαθε για τη διάθεση δεκάδων ανούσιων δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα ζόμπι από τη χώρα 404».
«Οι καμικάζι των δυτικών τανκ που καίγονται, δεν θα δουν αυτά τα χρήματα της Ουάσινγκτον.
Δεν θα δουν τίποτα, παρά μόνο θάνατο» ανέφερε ο Medvedev, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πολύ σημαντικά χρήματα «για την γεροντοκρατούμενη ελίτ των ΗΠΑ και τους υπηρέτες της στην ΕΕ» είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.
«Σε τελική ανάλυση, ο μύθος της «μεγάλης αντεπίθεσης» υποστηρίζει τον μύθο της «μεγάλης οικονομίας του δολαρίου»» υποστήριξε ο Medvedev.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ