Καμία απολύτως πιθανότητα για σχηματισμό προοδευτικής συγκυβέρνησης – Τα τίναξαν όλα στον αέρα

Aναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η σκληρή κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 και αναμένεται να οξυνθεί περισσότερο καθ’ οδόν προς τις εκλογές.

Ωστόσο, η πλέον σημαντική παράμετρος στην υπόθεση είναι ότι η σφοδρή αντιπαράθεση και οι βαριές κατηγορίες που έχουν ανταλλάξει καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη οποιαδήποτε μεταξύ τους συνεργασία, αν κι εφόσον το επιβάλουν οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα. Για την ακρίβεια, τινάζουν στον αέρα πολύ πρόωρα το εγχείρημα της προοδευτικής κυβέρνησης που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας.

Άλλωστε, ο Ν. Ανδρουλάκης, ο οποίος άνοιξε τον κύκλο της διαμάχης, έσπευσε πολύ νωρίς να βγάλει το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη από το κάδρο μιας κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις πρώτες εκλογές από τις προοδευτικές δυνάμεις. «Πρόσωπα που έπαιξαν με τη δραχμή δεν μπορούν να γίνουν κομμάτι ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για τη χώρα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Από το ΜέΡΑ25 δήλωσαν… ανακουφισμένοι με την τοποθέτηση αυτή του κ. Ανδρουλάκη, τον οποίο πάντως εγκάλεσαν ότι «προεδρεύει σε ένα κόμμα που έβαλε τη χώρα σε μια φυλακή χρέους με το Καστελλόριζο του 2010». Η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν άμεση και στη λογική ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάει με αυτούς που (το 2015) οδηγούσαν τη χώρα προς τη χρεοκοπία και τη δραχμή».

Στην Κουμουνδούρου παρακολουθούν με προσοχή τη διαμάχη ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25, αποφεύγοντας ωστόσο οποιοδήποτε σχόλιο ή ανάμειξη. Προφανώς τους προβληματίζει η ένταση που υπάρχει, στον βαθμό που αυτή θα επηρεάσει τις διεργασίες που θα γίνουν την επομένη των εκλογών. Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κόντρα, όσο σκληρή κι αν είναι, έχει ημερομηνία λήξης και πως το πρωί της 22ας Μαΐου το πολιτικό τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό. Θεωρούν δε ότι, όταν έρθει η στιγμή για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, όλα όσα έχουν προηγηθεί θα μπουν στην άκρη. Ούτως ώστε η χώρα να απαλλαγεί από την «καταστροφική» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να μπει σε μια νέα πορεία.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ