Και 2η διαταγή πληρωμής από την εταιρεία Μάντζου

Το δικηγορικό γραφείο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ είχε αναλάβει «πακέτο» δύο δάνεια του ίδιου νοικοκυριού που είχαν καταλήξει στην εταιρεία διαχείρισης από την Πειραιώς, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της efsyn.gr.

Οχι μία, αλλά δύο διαταγές πληρωμής εις βάρος των ίδιων δανειοληπτών είχε αναλάβει να εκτελέσει το 2021 η δικηγορική εταιρεία του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου («Δ. Μάντζος – Α. Μιχελάκης – Α. Παναγιωτίδου και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία»).

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.», δύο μήνες νωρίτερα από τη διαταγή πληρωμής υπέρ της Intrum (Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών 9289/2021, με ημερομηνία έκδοσης τις 15/11/2021) που αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Δημοκρατία», η εταιρεία του κ. Μάντζου, με αντίκλητο τη σύζυγό του κ. Παναγιωτίδου, εξέδιδε άλλη μία διαταγή πληρωμής εις βάρος των ίδιων δανειοληπτών και υπέρ της Intrum. Η διαταγή πληρωμής με αριθμό 7138/2021 αφορούσε ποσό 81.000 συν τους τόκους από 20/7/2018, οπότε επιδόθηκε στους δανειολήπτες στεγαστικού δανείου η καταγγελία της σύμβασής τους από την Intrum. Αυτή η διαταγή πληρωμής φέρει ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Αυτή η πρώτη διαταγή πληρωμής προφανώς αδυνατίζει τον ισχυρισμό του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δ. Μάντζου, ότι η εκπροσώπηση εταιρειών διαχείρισης δανείων ήταν μεμονωμένη. Στην περίπτωση της Intrum φαίνεται ότι η εταιρεία του κ. Μάντζου είχε αναλάβει «πακέτο» δύο δάνεια του ίδιου νοικοκυριού που είχαν καταλήξει από την Πειραιώς στην εταιρεία διαχείρισης. Το πρώτο δάνειο, ύψους 130.000 ευρώ για αγορά κατοικίας,15ετές με κυμαινόμενο επιτόκιο, είχε συναφθεί το 2005 και εξυπηρετούνταν κανονικά μέχρι το 2014, οπότε το ζευγάρι περιήλθε σε αδυναμία εξυπηρέτησης του δανείου λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Το δάνειο αυτό είχε συμπληρωθεί με επισκευαστικό δάνειο 62.000 ευρώ, 25ετίας, το οποίο στη συνέχεια μετατράπηκε σε δάνειο με ρήτρα ελβετικού φράγκου. Ετσι με τις δύο διαταγές πληρωμής που εκτέλεσε η εταιρεία του Μάντζου εκπροσωπώντας την Intrum το ζευγάρι δανειοληπτών είναι αντιμέτωπο με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ με τους τόκους που τρέχουν από τότε που καταγγέλθηκαν οι δανειακές συμβάσεις τους.

Η ειρωνεία του πράγματος και της προβληματικής πολιτικά εμπλοκής του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ σε διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης υπέρ funds και σε βάρος δανειοληπτών είναι ότι μόλις προχθές ο Τομέας Ιδιωτικού Χρέους του ΠΑΣΟΚ εξέδιδε ανακοίνωση με την οποία επικροτούσε πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Η απόφαση (της 15ης Ιουνίου 2023) επιβεβαιώνει ότι όσοι έχουν λάβει δάνεια σε ελβετικό φράγκο έχουν, εξαιτίας των καταχρηστικών όρων στην επίρριψη του συναλλαγματικού κινδύνου στους δανειολήπτες και της ακυρότητας των συμβάσεων, δικαίωμα να αποζημιωθούν από τις τράπεζες. «Το ΠΑΣΟΚ έχει δεσμευτεί με το πρόγραμμά του για συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση που αντιμετωπίζει τα τραγικά αδιέξοδα που ακολούθησαν για τους δανειολήπτες αυτούς εξαιτίας της ακραίας επιδείνωσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας» αναφέρει η ανακοίνωση, που καταλήγει χαρακτηριστικά: «Η νομοθετική μας πρωτοβουλία, στην αναγκαιότητα της οποίας οφείλουν να δεσμευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αποτρέψει τόσο τη μαζική πτώχευση των χιλιάδων νοικοκυριών που έχουν εγκλωβιστεί στα δάνεια αυτά όσο και την απαξίωση των δανείων αυτών, σε βάρος των τραπεζών, μέσα από την πώλησή τους στα γνωστά funds, καθιστώντας την αποπληρωμή τους για τους δανειολήπτες ρεαλιστική προοπτική». Στα funds που αναφέρεται η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται προφανώς και η πελάτισσα της εταιρείας του κ. Μάντζου Intrum.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...