Καζάνι που βράζει η ΝΔ: Χοντρό επεισόδιο ανάμεσα στην Αγαπηδάκη και τον Πλεύρη

Καζάνι που βράζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ενεοί έμειναν βουλευτές της κυβέρνησης στη Βουλή, όταν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αρνήθηκε να χαιρετήσει δια χειραψίας τον πρώην υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρημε στελέχη της ΝΔ να κάνουν λόγο για «απαράδεκτη» συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το news247.gr, ο Θάνος Πλεύρης την πλησίασε δίνοντας της το χέρι του. Ωστόσο εκείνη του «γύρισε» ουσιαστικά την πλάτη, αφού δεν ανταποκρίθηκε στη χειραψία, αφήνοντας έκπληκτους όσους είδαν το πώς αντέδρασε η αναπληρώτρια υπουργός.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, στη Βουλή μπροστά στα μάτια πολλών στελεχών της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων οι υφυπουργοί Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και Δημήτρης Βαρτζόπουλος. 

Η αντίδραση της Ειρήνης Αγαπηδάκη, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στο γαλάζιο στρατόπεδο. «Κανείς δεν περίμενε, ούτε ο Θάνος Πλεύρης, μια τέτοια αντίδραση, καθώς ουδέποτε είχαν τίποτα να χωρίσουν. Μάλιστα ο πρώην υπουργός την προωθούσε, ακόμη και σε συνεντεύξεις Τύπου, ώστε να «βγαίνει» ως γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» αναφέρει το news247, προσθέτοντας πάντως ότι «τα νεύρα της κυρίας Αγαπηδάκη το τελευταίο διάστημα είναι πολλά και έχει πολλούς λόγους». 

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της Ειρήνης Αγαπηδάκη, η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε αναδίπλωση μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση να χορηγείται το εμβόλιο της γρίπης από τα φαρμακεία μόνο με ιατρική συνταγή

Μετά τον σάλο, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση που άδειαζε την Ειρήνη Αγαπηδάκη. Το συμβατικό εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο χωρίς συνταγή από αρχές Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, όποιος πολίτης το επιθυμεί μπορεί να εμβολιαστεί με το συμβατικό εμβόλιο με ιατρική συνταγή. Μόνο για το νέου τύπου εμβόλιο χρειάζεται συνταγογράφηση. 

Η ίδια η αναπληρώτρια υπουργός, επιχειρώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, σημείωσε ότι το πληροφοριακό σύστημα των φαρμακοποιών χρειάζεται βελτιώσεις και μέχρι να συμβεί αυτό βγήκε η εγκύκλιος για τον αντιγριπικό εμβολιασμό με συνταγογράφηση, ώστε όποιος πολίτης επιθυμεί, μπορεί να εμβολιαστεί για τη γρίπη άμεσα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ