Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου θέλει να φορτώσει στον στρατό την αποτυχία με τη Χαμάς» δηλώνουν πηγές

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου προετοιμάζεται να… φορτώσει στον στρατό του όλα όσα έχουν να κάνουν με την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, όταν οι ισλαμιστές τους «έπιασαν στον ύπνο» και ξέσπασε ο πόλεμος ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των αποτυχιών του Ισραήλ.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ μιλούν στην εφημερίδα Haaretz και εκτιμούν πως ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πάει να βγάλει την… ουρά του απ’ έξω από τα προβλήματα, θέλοντας μόνο να καρποφορηθεί τα ενδεχόμενα επινίκεια μετά το τέλος του πολέμου με τη Χαμάς.

Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προετοιμάζει τον στρατό του, όχι μόνο για τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα κατά της Χαμάς αλλά και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της αποτυχίας να προβλέψει την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος μετά την ομοβροντία πυραύλων των ισλαμιστών.

Για παράδειγμα, αναφέρουν οι πηγές, το να διορίσει νέο εκπρόσωπο Τύπου στο πρωθυπουργικό γραφείο του για να έχει άμεση επικοινωνία με τους πολεμικούς ανταποκριτές ενώ ο πόλεμος με τη Χαμάς συμπλήρωνε μόλις 4 ημέρες, είναι μια τέτοια κίνηση να δυσφημίσει τελικά τον στρατό του.

«Ο Νετανιάχου κάνει καμπάνια», λέει μια πηγή και εξηγεί ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «μαζεύει στοιχεία εναντίον του στρατού και δηλώνει σε ιδιωτικές συνομιλίες ότι δεν φταίει και ότι δεν είχε τις πληροφορίες» για την επίθεση της Χαμάς πριν από 16 ημέρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ