Ισραήλ: «Θα μπούμε στη Γάζα» – Αντίστροφη μέτρηση για τη χερσαία επιχείρηση και συγκρούσεις στα σύνορα με τον Λίβανο

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα για τη χερσαία επιχείρηση στη λωρίδα της Γάζας.

Την ώρα που ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, ανακοίνωνε πως η χώρα του θα αυξήσει τις πυραυλικές επιδρομές, ο ισραηλινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χέρτζι Χαλεβί , έλεγε με έμφαση στους στρατιώτες της μονάδας που επισκέφτηκε το βράδυ του Σαββάτου: «Θα μπούμε στη Γάζα».

«Θα ξεκινήσουμε μια επαγγελματική αποστολή για να χτυπήσουμε στελέχη και δομές της Χαμάς έχοντας στην καρδιά μας τις μνήμες για ό,τι συνέβη πριν από δύο εβδομάδας. Η Γάζα είναι ένα πυκνοκατοικημένο περιβάλλον και ο εχθρός προετοιμάζεται. Αλλά να είστε σίγουροι ότι και εμείς προετοιμαζόμαστε το ίδιο», ανέφερε.

Το Ισραήλ εκκενώνει 14 περιοχές κοντά στα σύνορα με το Λίβανο

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σχεδιάζουν να εκκενώσουν ακόμη 14 κοινότητες κοντά στα σύνορα του Λιβάνου εν μέσω επανειλημμένων επιθέσεων με ρουκέτες και πυραύλους από τη Χεζμπολάχ και συμμαχικές παλαιστινιακές φατριές τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου (ΝΕΜΑ) αναφέρει ότι οι κάτοικοι θα μεταφερθούν σε ξενώνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, μετά την έγκριση του σχεδίου από τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Την περασμένη εβδομάδα η ΝΕΜΑ άρχισε να εκκενώνει 28 περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα, καθώς και την πόλη Kiryat Shmona.

Σύμφωνα με τον IDF και το υπουργείο Άμυνας οι 14 κοινότητες που προστίθενται στο σχέδιο εκκένωσης είναι οι: Snir, Dan, Beit Hillel, She’ar Yashuv, Hagoshrim, Liman, Matzuva, Eylon, Goren, Gornot HaGalil, Even Menachem, Sasa, Tziv’on and Ramot Naftali.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ