Ισοπεδώθηκε πλήρως η κεντρική Γάζα από τους βομβαρδισμούς (pics)

Το Ισραήλ δεν κρύβει τις προθέσεις του να ισοπεδώσει μεγάλο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, προκειμένου να καταστρέψει ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως χρήσιμη υποδομή στην τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Διεμήνυσε μάλιστα ότι θα εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές, καθώς ετοιμάζεται για τη χερσαία επέμβαση στον θύλακα με στόχο να εξαφανίσει τους τρομοκράτες της Χαμάς από προσώπου γης.

Τις τελευταίες ώρες είναι συνεχείς οι προειδοποιήσεις τους προς αμάχους που έχουν μείνει στο βόρειο και κεντρικό τμήμα να μετακινηθούν προς το νότιο τμήμα, προκειμένου να προστατευθούν.

Σε ένα από τα σημερινά του μηνύματα τόνισε πως όσοι μένουν στον βορρά υποστηρίζουν με τη στάση τους αυτή τρομοκράτες. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να εκδώσει διευκρινιστική δήλωση, με την οποία εξηγούσε πως δεν θεωρεί τρομοκράτες τους αμάχους που δεν έχουν μετακινηθεί.

Ολόκληρες γειτονιές ωστόσο έχουν πλέον σβηστεί από τον χάρτη από τους βομβαρδισμούς που έχουν ήδη λάβει χώρα. Τα πρακτορεία Reuters και EPA δημοσιεύουν σειρά φωτογραφιών από την κεντρική Γάζα, που αποκαλύπτουν την έκταση της καταστροφής.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ οι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι είναι πλέον 1,4 εκατομμύρια. Εξ αυτών περίπου 500.000 διαμένουν σε δομές του οργανισμού. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το ελεγχόμενο από την Χαμάς υπουργείο Υγείας της Γάζας (δεν υπάρχει άλλη πηγή για καταμέτρηση θυμάτων στην περιοχή), περισσότεροι από 4.600 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 15.000 έχουν τραυματιστεί στον παλαιστινιακό θύλακα από την έναρξη του πολέμου.

Λίγο μετά τον βομβαρδισμό με τον καπνό να υψώνεται ακόμη από τα συντρίμμια. REUTERS/Mohammed Fayq Abu Mostafa
Η εικόνα βομβαρδισμένης γειτονιάς στην κεντρική Γάζα από ψηλά. REUTERS/Mohammed Fayq Abu Mostafa

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ