Η G7 δεσμεύεται για μακρόχρονη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία

Τα κράτη μέλη της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) ανακοίνωσαν σήμερα ένα διεθνές πλαίσιο που ανοίγει το δρόμο για μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία, για την ενίσχυση της Άμυνας της ενάντια στη Ρωσία και στην αποτροπή της Μόσχας από κάθε επίθεση στο μέλλον εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Σε αντάλλαγμα, η Ουκρανία θα δεσμευθεί για βελτιωμένα μέτρα διακυβέρνησης, που θα επιτευχθούν μεταξύ άλλων μέσω δικαστικών, οικονομικών μεταρρυθμίσεων και ενισχυμένης διαφάνειας.
Σχολιάζοντας το ανακοινωθέν ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η G7 έκανε μια σαφή δήλωση ότι η υποστήριξη της Ομάδας των Επτά προς την Ουκρανία θα είναι μακροχρόνια, λέγοντας ότι η G7 θα παράσχει στην Ουκρανία σημαντική στρατιωτική βοήθεια όσο η χώρα αναμένει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. «Το μέλλον της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος,
Δίπλα του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι δεσμεύσεις αυτές της G7 για μακροπρόθεσμη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο αντιπροσωπεύουν μια «σημαντική νίκη» για την ασφάλεια της χώρας του.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία επιστρέφει στη χώρα έχοντας πετύχει μια σημαντική νίκη για την ασφάλεια της χώρας μας, του λαού μας, των παιδιών μας», είπε ο Ζελένσκι, μαζί με τους ηγέτες της G7 που συγκεντρώθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...