«Η υπομονή του Κασσελάκη ξεπερνά την υπομονή του…» – Ξέσπασε η Θεοδώρα Τζάκρη για τις ύβρεις μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις αντιδράσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο χθεσινό μήνυμα Κασσελάκη, αναφέρθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη.

«Το αυτονόητο δεν είναι αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης; Η είδηση θα ήταν το αντίθετο. Αν έλεγε ότι όποιον υποσκάπτει την ενότητα του κόμματος, θα τον επιβραβεύουμε με μια τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο δικαίως θα μπορούσατε να πείτε ότι παραφρονήσαμε», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη ερωτηθείσα για το τελεσίγραφο του νέου πρόεδρου.

«Προσωπικά εγώ δεν θα πω ποτέ ότι είναι ξένο σώμα του κόμματος όσοι είναι αντίθετοι με την ενότητα», τόνισε η κ. Τζάκρη στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Κασσελάκης καθυβρίζεται περισσότερο εκ των έσω»

«Είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο που το διαπιστώνει όλη η Ελλάδα. Ένας πολιτικός που δεν έχει προηγούμενο. Η υπομονή του Κασσελάκη ξεπερνά την υπομονή του Ιώβ στην κοιλιά του κήτους. Είναι ένας πρόεδρος που καθυβρίζεται καθημερινά, περισσότερο εκ των εσω παρά εκ των έξω. Για παράδειγμα, χθες υπήρχε άρθρο επώνυμου στελέχους της Ομπρέλας στην εφημερίδα ΕΦΣΥΝ με τίτλο ‘η καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ’, αν εγώ το έλεγα αυτό για τον Μητσοτάκη δε θα με ανακαλούσατε αμέσως στην τάξη;»

«Ο κ. Κασσελάκης πήρε τηλέφωνο όλα τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους απευθύνει πρόταση για την ανάληψη τομέων ευθύνης – και τον κύριο Τσακαλώτο – και εξέλαβε συγκεκριμένες αρνήσεις»

«Η Αχτσιόγλου είπε ότι είχε ξεμείνει από ενέργεια. Οι άλλοι δεν ξέρω. Δεν είναι πάντως ένα πειθαρχικό παράπτωμα. Αλλα όλοι μας κρινόμαστε και αξιολογούμαστε. Δεν υπάρχει αυθεντία στην πολιτική» δήλωσε.

Κληθείσα να σχολιάσει την επίκληση του καταστατικού που κάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση όσον αφορά τα ψηφοδέλτια, η Θεοδώρα Τζάκρη είπε «ο κ. Κασσελάκης δεν είπε ότι θα τους βγάλει από τα ψηφοδέλτια. Περιέγραψε μια γενική αρχή ότι “εγώ δεν θα ανεχτώ την υπονόμευση“. Η αξιολόγηση γίνεται από το σύνολο, την κοινωνία, τα μέλη, τα όργανα».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο διαγραφών, η ίδια είπε «δεν ξέρω να σας το πω, δεν είναι στις προθέσεις του. Έστειλε ξεκαθαρο μήνυμα “ως εδώ”».

«Προτεραιότητά του είναι οι ευάλωτοι, απευθύνεται όμως και στους βιομήχανους»
Σχετικά με τον κ. Κασσελάκη και όσα ακούγονται για τον τρόπο που διαχειρίζεται το επικοινωνιακό κομμάτι η ίδια ξεκαθάρισε:

«Ο πρόεδρος είναι προσηλωμένος στο μεγάλο γήπεδο, υπάρχει αυτή η ανοησία οτι ασχολείται περισσότερο με το lifestyle. Δεν ισχύει, ο τρόπος εκλογής του ήταν επαναστατικός, εξελέγη ένας άνθρωπος στην Ελλάδα των γόνων και της κομματική επετηρίδας… […] Μιλάει για παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, του Αλέξη Τσίπρα, μιλάει για πατριωτική Αριστερά και κυρίως έχει ένα συμπεριληπτικό αφήγημα που περιλαμβάνει όλους τους Έλληνες όχι μόνο τους εργατοϋπάλληλους. Θέλει να βάλει κανόνες στη ζούγκλα της αγοράς. Προτεραιότητά του είναι οι ευάλωτοι, […] απευθύνεται όμως και στους βιομήχανους. […] Δεν εγκαταλείπουμε την Αριστερα, όπως λέει ο κ. Βουτσης. […] Η αναζωογόνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στον μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στην κοινωνία η οποία θλίβεται από την παρακμή της χώρας».

Σχετικά με την πληροφορία ότι μαζεύονται υπογραφές για να τεθεί θέμα αναφορικά με το βιογραφικό και το πόθεν έσχες του νέου αρχηγού με σκοπό ακόμη και την καθαίρεσή του, η ίδια ξεκαθάρισε πως «αυτά εγώ τα ακούω βερεσέ, θέλω να πιστεύω ότι δεν υφίστανται, και το βιογραφικό και το πόθεν έσχες, όλα είναι πεντακάθαρα».

«Ποια καθαίρεση του αρχηγού; Δεν είναι πλειοψηφικό αυτό. Τα μέλη της βάσης μας τον κύριο Μητσοτάκη θέλουν να ανατρέψουν, όχι τον κύριο Κασσελάκη» είπε σε άλλο σημείο.

«Δεν μπορεί να γίνει αυτό που λέει» ο κύριος Σπίρτζης (για κοινό ψηφοδέλτιο) είπε επίσης σχολιάζοντας την πρόταση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε άλλο σημείο είπε «η κυρία Πέρκα αγνοεί την αποφαση του συνεδρίου του 2022 ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει από Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό κεντρο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ