Η «Τελική Λύση» αλά Ισραήλ είναι μπροστά μας

Του Θέμη Τζήμα*

Το Ισραήλ έδωσε εντολή “εκκένωσης” του μεγαλυτέρου μέρους της Γάζας. Πέρα από ούτως ή άλλως παράνομη (πώς διατάζεις την εκκένωση ξένου εδάφους) αυτό το οποίο απαιτεί είναι να φύγουν οι Παλαιστίνιοι από τη γη τους και να υποστούν την εθνοκάθαρση από το Ισραήλ. Είναι σαφές και γνωστό ότι αν αν φύγουν από τη Γάζα δε θα γυρίσουν ποτέ. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν (φυσικά και οι δικοί μας υποτακτικοί, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης).

Το σχέδιο δοκιμάστηκε στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ και πάει να επαναληφθεί και στην Παλαιστίνη, μόνο που εν προκειμένω υπάρχει αντίσταση και όχι πράκτορες των ΗΠΑ τύπου Πασινιάν. Αν το Ισραήλ όντως προχωρήσει σε αυτό το εγκληματικό του σχέδιο θα δούμε το Λένινγκραντ της εποχής μας και το φασισμό σε ζωντανή αναμετάδοση. Φασισμό τον οποίο αγκάλιασε με θέρμη σύσσωμη η “Δύση”.

Όποιος λοιπόν θέλει να λέγεται αριστερός, σοσιαλιστής, προοδευτικός, δημοκράτης δεν μπορεί παρά να θέλει την ήττα της Δύσης. Τα “ναι μεν αλλά” είναι για τους αξιοθρήνητους. Η “Τελική Λύση” αλά Ισραήλ είναι μπροστά μας και πρέπει να ηττηθεί όπως και η ναζιστική αρχική σύλληψη.

*Ο Θέμης Τζήμας είναι δικηγόρος, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής. Έχει δημοσιεύσει μελέτες σε διεθνή συνέδρια και σε νομικές επιθεωρήσεις και έχει συμμετάσχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ