Η Ρωσία θεωρεί ότι η Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη «βλάπτει» τα συμφέροντα ασφαλείας της

Η Συνθήκη επί των Συμβατικών Δυνάμεων στην Ευρώπη (CFE), από την οποία πρόκειται να αποχωρήσει και τυπικά η Ρωσία, βλάπτει τα συμφέροντα ασφαλείας της, τόνισε υψηλόβαθμος ρώσος διπλωμάτης που ανέλαβε να χειριστεί τη διαδικασία σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.

Το ρωσικό κοινοβούλιο αναμένεται εντός της ημέρας να αποκηρύξει και τυπικά τη Συνθήκη για τις Συμβατικές Δυνάμεις στην Ευρώπη, επικυρώνοντας διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τη 10η Μαΐου.

«Οποιαδήποτε ψευδαίσθηση όσων ήλπιζαν ακόμη πως η Ρωσία θα επιστρέψει σε αυτή τη Συνθήκη θα εξαφανιστεί», προεξόφλησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Parliamentskaya Gazeta, που εκδίδεται από το ρωσικό κοινοβούλιο σε εβδομαδιαία βάση.

Η Συνθήκη, «λόγω της μεταβληθείσας κατάστασης, βλάπει τα συμφέροντα ασφαλείας μας. Αυτό το προφανές γεγονός θα χρειαστεί τώρα να αναγνωριστεί στη Δύση».

Ο κ. Ριάμπκοφ ορίστηκε την περασμένη εβδομάδα αντιπρόσωπος του κ. Πούτιν στην κοινοβουλευτική διαδικασία αποχώρησης από τη συμφωνία, η οποία κυρώθηκε τον Ιούνιο του 1991 και είχε σκοπό να μειωθούν οι δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί στην Ευρώπη από τις χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του NATO.

Η Ρωσία είχε ανακοινώσει το 2015 πως αναστέλλει τη συμμετοχή της στη Συνθήκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;