Η Ράνια Τζίμα δεν… φορούσε φούστα όταν πήγαινε στα ρεπορτάζ (vid)

Για την επαγγελματική της διαδρομή μίλησε η Ράνια Τζίμα, αποκαλύπτοντας ότι η εξωτερική της εμφάνιση ενδεχομένως προκάλεσε εμπόδια.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά, η γοητευτική κυρία των ειδήσεων του MEGA εξήγησε ότι επρόκειτο για καθαρά δική της εσωτερική διεργασία, καθώς αισθανόταν ότι «αν η θηλυκότητα φαινόταν στα ρούχα της, αυτό θα την έκανε λιγότερο υπολογίσιμη ή τρωτή».

«Η εξωτερική εμφάνιση δημιούργησε εμπόδιο σε μένα, εσωτερικά. Δηλαδή μου πήρε πολλά χρόνια να πάω στο ρεπορτάζ με φούστα. Και δεν εννοώ μια φούστα κοντή, αλλά μια φούστα γραφείου. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια, νομίζω δηλαδή μια δεκαπενταετία. Γιατί και τα ρεπορτάζ που έκανα εγώ ήταν κυρίως ανδροκρατούμενα. Και τα οικονομικά υπουργεία που έκανα και μετά το πολιτικό ρεπορτάζ» είπε και πρόσθεσε:

«Υπήρχε στιγμή στο ρεπορτάζ που ήμουν εγώ και δέκα άνδρες. Δεν υπήρχε άλλη γυναίκα. Δεν συνέβη όμως τίποτα, ήταν δικό μου θέμα καθαρά. Δεν ήταν ούτε κάτι που μου είπαν οι συνάδελφοι ούτε κάτι που μου επιβλήθηκε με κανένα τρόπο. Ήταν μια εσωτερική δική μου διεργασία. Ίσως αισθανόμουν ότι, αν η θηλυκότητα μου φαινόταν στα ρούχα μου, αυτό θα με έκανε λιγότερο υπολογίσιμη ή τρωτή ή δεν ξέρω τι άλλο είχα στο κεφάλι μου. Ό,τι ήταν πάντως ήταν στρεβλό απολύτως. Μετά, όταν έβαλα την φούστα, δεν άλλαξε τίποτα. Οι πολιτικοί αισθάνθηκα στην αρχή ότι μπορεί να με αντιμετωπίζουν έτσι (σ.σ. ως τρωτή), οι συνάδελφοι όχι τόσο. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο περιστατικό»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ