Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη – Η ανησυχία του Μαξίμου που ελπίζει στους… διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη. Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη θα έχει σαφώς θεσμικό εώς και… εθιμοτυπικό χαρακτήρα, η πολιτική σημασία όμως και τα μηνύματα που βγάλει, είναι πολύ ενδιαφέροντα για τη σύγκριση και τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί πρόταξέ το επιχείρημα ότι αυτός μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προφανώς δημιουργήσει μεγάλη έκπληξη όχι μόνο στην Κουμουνδούρου αλλά και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή της εκλογής του νέου προέδρου το Μέγαρο Μαξίμου άρχισε να αξιολογεί τον νέο αντίπαλο του πρωθυπουργού καθώς κατά γενική ομολογία το προφίλ του βρίσκεται κοντά σε αυτό του αρχηγού της κυβέρνησης.

Η επαφή του με τους πολίτες, η κοινωνική του άνεση, η προσωπική του ζωή, οι επαγγελματικές του εμπειρίες αλλά και τα χρόνια που έζησε στην Αμερική παίζουν τον ρόλο τους.

Οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου είχαν μάλιστα επικεντρωθεί σε αυτά τα προσόντα του καθώς θεωρούσαν ότι έχουν απέναντι τους και έναν μετρ της επικοινωνίας.

Γι’ αυτό άλλωστε το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί με ανακούφιση τις επιθέσεις που δέχθηκε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από τους συντρόφους του όλο το προηγούμενο διάστημα.

Θεώρησαν δηλαδή ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ο Στέφανος Κασσελάκης θα υποστεί μεγάλη ζημία στο προφίλ του και τουλάχιστον για ένα διάστημα δεν θα αποτελεί κίνδυνο για την κυβέρνηση, αλλά μάλλον κάνουν λάθος.

Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται ότι πέρα από το ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει εύκολα οι πρόσφατες κινήσεις του δείχνουν επιμονή στα θέματα που θέλει να αναδείξει ενώ επικεντρώνεται με πάθος στην αντιπολιτευτική τακτική του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ