Η πρωτοφανής απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού αλλάζει τα δεδομένα στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών

Η πρωτοφανής απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού

Η πρωτοφανής απρέπεια του Βρετανού πρωθυπουργού αλλάζει τα δεδομένα στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών. Νέες διαστάσεις παίρνει πια το θέμα της επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν χθες από πλευράς του Βρετανού πρωθυπουργού στο Λονδίνο με την αδιανόητη ακύρωση της συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το θέμα των γλυπτών αποκτά νέα δυναμική καθώς η έτσι κι αλλιώς θετική κοινή γνώμη στην Βρετανία για την επιστροφή των γλυπτών τώρα ενδεχομένως θα γίνει ακόμα πιο θετική καθώς από χθες το βράδυ τα περισσότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ακόμα και το BBC μιλούσαν με αρνητικά λόγια για τη συμπεριφορά του Βρετανού πρωθυπουργού.

Στο εσωτερικό μέτωπο τελειώνει η συζήτηση περί επιθυμίας της κυβέρνησης όχι για επιστροφή των γλυπτών αλλά για δανεισμό τους από την πλευρά του βρετανικού μουσείου . Το προηγούμενο διάστημα και ιδίως προεκλογικά υπήρχαν αρκετές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τον ΣυΡιζΑ που τότε μιλούσαν για λάθος τακτική της κυβέρνησης.

Σήμερα μετά την πολύ καθαρή θέση του πρωθυπουργού στην συνέντευξή του στο BBC ότι πρόκειται για κλοπή των γλυπτών από βρετανικής πλευράς και την χρησιμοποίηση στα επιχειρήματα του της Μόνα Λίζα το τι θα γινόταν αν ο περίφημος πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι κοβόταν στα δύο, το εθνικό μέτωπο για την επιστροφή των γλυπτών γίνεται ξανά ισχυρό.

Προς αυτή την κατεύθυνση λειτούργησε και η χθεσινοβραδινή πολύ καλή δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη που έγινε γρήγορα και που ήταν απολύτως υποστηρικτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με την έννοια του θεσμού του πρωθυπουργού που εκπροσωπεί για τη χώρα. Ο κ. Κασελάκης πολύ κοφτά και χωρίς ναι μεν αλλά επέκρινε με σφοδρότητα την θέση του Βρετανού πρωθυπουργού λέγοντας ότι απαιτούμε από τους Βρετανούς σεβασμό στους θεσμούς και στα δίκαιά μας και τονίζοντας πως η υπόθεση των γλυπτών Παρθενώνα είναι εθνική υπόθεση πέρα και πάνω από κομματικές αντιπαραθέσεις.

Τα όσα συνέβησαν λοιπόν χθες στο Λονδίνο και τα όσα απρεπή έκανε ο Βρετανός πρωθυπουργός μπορεί τελικά παρά την θέλησή του να βοηθήσουν την υπόθεση των γλυπτών τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο παρά να την βλάψουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ