Η Ουκρανία παραδέχτηκε την ήττα της

Η Ουκρανία παραδέχεται την ήττα της. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα υποδεχθεί τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο την Τρίτη, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τη συνέχιση της παροχής στρατιωτικής βοήθειας από την Ουάσιγκτον στο Κίεβο.

Η μεγάλη χρηματοδότηση της Ουκρανίας γίνεται εστία διαφωνιών μεταξύ των Αμερικανών βουλευτών, αν και ο κ. Μπάιντεν και οι υπόλοιποι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενη διακοπή της βοήθειας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε νίκη της Ρωσίας.

Η Ουκρανία παραδέχτηκε την ήττα της

Εντωμεταξύ, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση, κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος ασφαλείας παραδέχτηκε ότι η αντεπίθεση της Ουκρανίας δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο BBC, ο Ολεξί Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε ότι «υπήρχαν ελπίδες, αλλά δεν έγιναν πραγματοτικότητα».

Πρόσθεσε πάντως ότι «το γεγονός ότι υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας εδώ και δύο χρόνια είναι ήδη μια μεγάλη νίκη», ενώ χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη» την κατάσταση στο μέτωπο».

ΗΠΑ: Αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και drones στην Ουκρανία

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, έκανε λόγο για αύξηση των ρωσικών επιθέσεων με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας.

Οι εμπειρογνώμονες του Λευκού Οίκου αναμένουν ρωσικά πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο κ. Κίρμπι είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συνεχίσει να θέτει στο Κογκρέσο το ζήτημα της έγκρισης περισσότερης βοήθειας προς την Ουκρανία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένεται επίσης η Ουάσιγκτον να ανακοινώσει πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία πριν από το τέλος αυτού του μήνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...