Η Μαρία Ζαχάροβα καταδίκασε τα αίσχη των Τουρκοκυπρίων

Tην αντίθεσή της σε οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια εναντίον εκπροσώπων του ΟΗΕ εξέφρασε η Ρωσία, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί τυχόν αγνόησή τους και «διαβεβαιώνει ότι η σημερινή τοποθέτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αντικατοπτρίζει και τη ρωσική άποψη», σύμφωνα με την εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Πάντοτε τασσόμασταν κατά οποιωνδήποτε βίαιων ενεργειών εναντίον εκπροσώπων του ΟΗΕ, είτε πρόκειται για στρατιωτικό, αστυνομικό ή πολιτικό προσωπικό. Το περιστατικό εντός της πράσινης γραμμής της Κύπρου δεν αποτελεί εξαίρεση. Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η αγνόηση τέτοιου είδους περιστατικών», αναφέρει η Ζαχάροβα, σημειώνοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό, ειδικότερα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι δράστες του ξυλοδαρμού του Ρώσου υπαλλήλου της Αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο M.A. Kρασνοσέκοφ το 2019 δεν έχουν ακόμη οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Η ατιμωρησία και τα διπλά μέτρα και σταθμά ενθαρρύνουν μόνο περαιτέρω ανεπίτρεπτες πράξεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων».

Και κατέληξε: «Το θέμα της επεξεργασίας της αντίδρασης της διεθνούς κοινότητας στα περιστατικά βίας κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών, η αποστολή των οποίων έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αποτελεί, όπως και είναι πρέπον, αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το όργανο αυτό είναι υπεύθυνο για το προσωπικό των αποστολών του ΟΗΕ. Δεδομένου ότι ήταν απαραίτητο να αποκτηθεί μια απολύτως σαφής εικόνα για το τι συνέβη, να αναπαρασταθούν λεπτομερώς όλες οι συνθήκες και να συμφωνηθεί η διατύπωση, το ΣΑ του ΟΗΕ προτίθεται να πραγματοποιήσει διαβουλεύσεις για το περιστατικό αυτό στις 21 Αυγούστου. Είμαστε βέβαιοι ότι η θέση, στην οποία θα αντικατοπτρίζεται και η δική μας άποψη, θα διατυπωθεί επαρκώς και με σαφήνεια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ