Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί την αισχροκέρδεια και διαλύει τους μικρομεσαίους

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες. Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση για επικοινωνιακά κόλπα στη διαχείριση της ακρίβειας, με την πολιτική της να περιγράφεται ως «ο θάνατος του εμποράκου και του καταναλωτή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την αύξηση 3,46% στις εισφορές λόγω πληθωρισμού και την προσθήκη αυτής της αύξησης στην περσινή υπέρογκη αύξηση των εισφορών κατά 9,6%. Αναφέρεται επίσης ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Επιπλέον, καταγγέλλεται η αισχροκέρδεια που ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών και η κατάσταση που αναγκάζει τους πολίτες να ψωνίζουν σε γειτονικές χώρες όπως Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία για χαμηλότερες τιμές. Τονίζεται ότι τα πρόστιμα που επιβάλλει η κυβέρνηση δεν είναι αποτελεσματικά και ότι τελικά το λογαριασμό πληρώνουν οι πολίτες.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί την αισχροκέρδεια και διαλύει τους μικρομεσαίους, προσθέτοντας ότι ο αγώνας κατά της ακρίβειας είναι τελικά αγώνας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ