Η κυβέρνηση «καλύπτει» πλήρως τον Συρίγο για τις προκλητικές δηλώσεις

Πλήρη στήριξη στον Άγγελο Συρίγο από τον Παύλο Μαρινάκη.

«Η Συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί το στέρεο νομικό θεμέλιο που βασίζεται το πλαίσιο όλης της περιοχής», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ, προσπαθώντας να τοποθετηθεί στις δηλώσεις του καθηγητή Άγγελου Συρίγου που έκανε λόγο για παρωχημένη συνθήκη της Λωζάνης, σε ζητήματα που αφορούν όπως η ανταλλαγή αιχμαλώτων και τα οπλικά συστήματα.

Επιπλέον είπε: «Ενδεχομένως να υπήρχε προβληματική διατύπωση ή να έγινε με τρόπο που θα μπορούσε ενα δημιουργήσει προβλήματα ωστόσο, αλλά από εκείνο το σημείο μέχρι το σημείο να βγει ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δίνει τροφή, έχει διαφορά».

Επιπρόσθετα, άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έκανε επικριτική αναφορά στις δηλώσεις του κ. Συρίγου λέγοντας ότι οι δηλώσεις αυτές «δίνουν τροφή στους Τούρκους».

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης στη Διακήρυξη των Αθηνών γίνεται σαφής αναφορά στο διεθνές δίκαιο καίριο, σημείο του οποίου είναι η Συνθήκη της Λωζάνης.

«Ο Κασελάκης γίνεται επισπεύδων μια κατάστασης που δεν δημιουργήθηκε θέμα όλη την ημέρα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι σχολιαστής των social media. Οταν δεν υπάρχει θέμα και δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, είναι σαφές ότι το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος».

Σε πλήρη κάλυψη του Άγγελου Συρίγου προχώρησε και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας.

Υποστήριξε στον Ant1, ότι ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ εξήγησε τι εννοούσε και ότι μένει στις δηλώσεις που είχε κάνει ο Άγγελος Συρίγος το 2020 όταν τότε χαρακτήριζε ιερή τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ερωτώμενοις αν θεωρεί άστοχη τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, απέφυγε να την χαρακτηρίσει «άστοχη», επιμένοντας ότι έχει δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο Άγγελος Συρίγος. και ότι δεν αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα των συνόρων και των μειονοτήτων.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει θέμα διαγραφής του βουλευτή της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου του πρωθυπουργού απάντησε: «ε, όχι, ρε παιδιά».

Όσον αφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης, ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέφερε ότι η θέση της κυβέρνησης είναι σαφέστατη και εκφράζεται απο τον πρωθυπουργό και το υπουργειο Εξωτερικών και «αποτελεί το θεμέλιο για τη διευθέτηση των σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή και των ελληνοτουρκικών σχέσεων», ενώ υπενθύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης κατά την ανταπάντησή του στον Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ