Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τους αγρότες

Στο επίκεντρο των προβληματισμών της κυβέρνησης βρίσκονται οι πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, με το Μέγαρο Μαξίμου να είναι πλήρως ενήμερο για τις πιθανές περιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει αυτός ο κρίσιμος τομέας. Η σημαντική παρουσία του ΚΚΕ στην επαγγελματική αυτή ομάδα, καθώς και η προθυμία του για σύγκρουση όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, αυξάνει τις ανησυχίες των κυβερνητικών στελεχών.

Ακόμη, η ανησυχία εντείνεται λόγω της επικείμενης έκθεσης Agrotica στη Θεσσαλονίκη, η οποία αναμένεται να φέρει περαιτέρω διαστάσεις στο θέμα, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τον κίνδυνο για αλυσιδωτά προβλήματα στην τροφική αλυσίδα της χώρας και την πιθανή αύξηση των τιμών.

Σύσκεψη για την Αγροτική Κρίση στο Μαξίμου

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση είναι η πρόσφατη σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με σκοπό την ανάλυση και τη λήψη μέτρων για τους πληγέντες της Θεσσαλίας. Επίσης, η κυβέρνηση τονίζει τη διαθεσιμότητα και την προθυμία για διάλογο, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη καταβολή των αποζημιώσεων.

Οι Απαιτήσεις των Αγροτών και η Προσέγγιση της Κυβέρνησης

Οι αγρότες, από την πλευρά τους, διεκδικούν αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων μέσω της ΚΑΠ και μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς επίσης και την άμεση και πλήρη αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστησαν από τις κακοκαιρίες. Είναι σημαντικό να επισημανθούν οι καθυστερήσεις και τα σφάλματα στην εκταμίευση των αποζημιώσεων, ιδιαίτερα για τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, καλεί τους αγρότες σε διάλογο και επισημαίνει τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ τονίζει την ταχεία καταβολή των αποζημιώσεων και την εξόφλησή τους έως τον Ιούνιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ